Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juures-silakkalaatikko

Tämä on ravitsemuksellisesti suositeltava ilmastovastuullinen resepti, joka perustuu Sydänmerkkiaterian kriteereihin ja RuokaMinimi-hankkeen ilmastoystävällisempiin ruokavalintoihin. Juures-silakkalaatikko yhdistää kotimaiset juurekset, silakat ja ohran herkullisella tavalla.

Juures-silakkalaatikko
Juures-silakkalaatikko

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g silakkafileitä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 500 g juureksia, esim. porkkanaa ja palsternakkaa
  • 4 dl vettä
  • 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ tl suolaa

Pinnalle

  • 2 rkl ruiskorppujauhoja

Tarjoiluun

  • 0 kg puolukkasurvosta

Ohje

  1. Puolita silakkafileet pituussuunnassa. Poista selkäevät halutessasi saksilla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunanmehulla.
  2. Kuori ja raasta juurekset raastimen hienolla terällä,
  3. Keitä ohra vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keitetty ohra ja juuresraasteet keskenään.
  4. Voitele laakea uunivuoka ja levitä siihen puolet juuresraaste-ohraseoksesta. Levitä seuraavaksi vuokaan kalafileet ja pirskottele päälle sitruunanmehua. Laita viimeiseksi vuokaan loput juures-ohraseoksesta.
  5. Sekoita ruokakerman joukkoon mausteet. Kaada seos kiusauksen päälle. Ripottele pinnalle murennettuja hapankorppua tai ruiskorppujauhoa.
  6. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 1 h.
  7. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 92 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 8,8 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • puolukkasurvosta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search