Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
sämpylää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 250 g porkkanaa
- 50 g palsternakkaa
- 1 dl härkäpapurouheseosta
- ¾ tl suolaa
- 2 dl grahamjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 7 dl vehnäjauhoja
-
1 dl
Valio Oivariini® vähemmän suolaa ValSa® rasvaaTarkkailetko suolan määrää? Valio Oivariini® vähemmän suolaa on täynnä tuttua herkullista makua, mutta levitteen suolapitoisuus…
Jaa resepti
Ohje
- Kuori juurekset. Raasta ne monitoimikoneen hienoimmalla raastinterällä, laittaen juurespalojen väliin härkäpapurouhe. Näin se samalla hienontuu pienemmäksi. Rouheen voi hienontaa myös erikseen esim. pakastuspussissa kaulimen alla.
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi. Lisää suola ja raaste-härkäpapurouheseos.
- Sekoita joukkoon grahamjauhot ja kaurahiutaleet. Peitä liinalla ja jätä huoneenlämpöön väh. 1/2 h, mielellään tunniksi.
- Alusta taikinajuureen vehnäjauhot hyvin vaivaten. Lisää lopuksi Oivariini.
- Vaivaa taikinaa vielä jauhotetulla leivinpöydällä. Leivo tangoksi ja leikkaa 20 osaan.
- Pyöritä palat pulliksi. Paina jauhotettu sormi pullan läpi työtasoa vasten. Pyöritä pullaa niin, että pulllasta muotoutuu "rinkeli". Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota liinan alla 30 - 45 min.
- Avaa sämpylän reikää tarvittaessa ennen uunipellin laittamista uuniin. Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla 15 - 17 min. Juuressämpylän muoto auttaa raskasta taikinaa kypsymään tasaisesti ja kohoamaan uunissa paremmin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
204 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
30,6 g
Rasva
5,4 g
Tyydyttynyt rasva
1,9 g
Ravintokuitu
3,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.