
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
piirasta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja:
-
200 g
Valio voita (huoneenlämpöistä)Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
-
200 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
Täyte:
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoaValio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
Voit kokeilla myös:-
2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
-
- 2 (200 g) palsternakkaa
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- mustapippuria myllystä
- tuoreita yrttejä ja versoja
Pohja:
- 200 g Valio voita (huoneenlämpöistä)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 200 g Valio maitorahkaa
Täyte:
- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
- 2 (200 g) palsternakkaa
- 25 g Valio voita
- mustapippuria myllystä
- tuoreita yrttejä ja versoja
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Muotoile taikina palloksi ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkapissa n. 1 h.
- Kuori palsternakka ja viipaloi mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi lastuiksi.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta muotilla 20 kpl (ø 11 cm) ympyröitä. Kauli ympyrät vielä tarvittaessa ohuemmaksi.
- Levitä tuorejuusto pohjille, jätä reunat tyhjiksi. Levitä juuston päälle palsternakkalastut. Nostele reunat juuresten päälle.
- Laita piiraiden pinnalle nokare voita ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 min.
- Tarjoile piiraat hieman jäähtyneenä suolaisen piiraan tapaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
237 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
15,4 g
Rasva
16,6 g
Tyydyttynyt rasva
9,6 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- tuoreita yrttejä ja versoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.