Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-juu­ress­piraalit

Valmiista voitaikinasta valmistuvat helposti niin suolaiset kuin makeat leivonnaiset kahvin tai teen seuraksi.

Juusto-juuresspiraalit
Juusto-juuresspiraalit

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g voitaikinaa
  • ½ (70 g) purjoa
  • 1 (70 g) porkkana
  • ¼ (150 g) lanttua
  • 15 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl kirveliä

Voiteluun

  • 1 kananmuna
  • 500 g voitaikinaa
  • ½ (70 g) purjoa
  • 1 (70 g) porkkana
  • ¼ (150 g) lanttua
  • 15 g Valio voita
  • ½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
  • 1 pussi (150 g) Valio mozzarella raastetta
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl kirveliä

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Ohje

  1. Anna voitaikinan sulaa huoneenlämmössä n. tunti. Hienonna purjo ja raasta juurekset. Kuullota vihanneksia voissa n. 15 min. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon juustot ja mausteet.
  2. Kauli taikina n. 35 cm x 25 cm kokoiseksi, 4 - 5 mm:n paksuiseksi levyksi. Levitä täyte pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri rullaksi pitkän sivun suuntaisesti kääretortun tapaan. Nipistä taitoskohta sormin tiukasti kiinni. Leikkaa rullasta n. sentin paksuisia kiekkoja.
  3. Aseta kiekot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele munalla.
  4. Paista 180 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  5. Tarjoa glögin, kahvin tai teen kera. Spiraalit maistuvat myös salaattien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 253 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 14,1 g
Rasva 18,6 g
Tyydyttynyt rasva 9,9 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1