Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-kat­ka­ra­pukeitto

Täyteläinen keitto sopii hyvin alkuruoaksi tai hieman suurempana annoksena pääruoaksi.

Juusto-katkarapukeitto
Juusto-katkarapukeitto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (100 g) sipuli
  • 1 varsisellerin varsi
  • ½ tl sokeria
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 rkl hummerifondia
  • 5 dl vettä
  • 150 g
    Valio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
    Valio Polar® Täyteläinen e350 g
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ripaus valkopippuria
  • 1 (100 g) omena
  • 1 pussi (180 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu (pakaste)

Pinnalle

  • tuoretta ruohosipulia
  • 1 (100 g) sipuli
  • 1 varsisellerin varsi
  • ½ tl sokeria
  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 2 rkl hummerifondia
  • 5 dl vettä
  • 150 g Valio Polar® Täyteläinen juustoa
  • 2 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
  • ripaus valkopippuria
  • 1 (100 g) omena
  • 1 pussi (180 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu (pakaste)

Pinnalle

  • tuoretta ruohosipulia

Ohje

  1. Hienonna sipuli. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuullota sipuli, selleri ja sokeri rasvassa kattilassa.
  3. Sekoita joukkoon fondi. Lisää hetken päästä vesi.
  4. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 5 min.
  5. Raasta juusto. Lisää kerma, juustoraaste ja valkopippuri. Kuumenna samalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
  6. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon ja keitä pari minuuttia.
  7. Lisää lopuksi valutetut katkaravut. Kuumenna - älä enää keitä.
  8. Ripota pinnalle hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa alkuruokana (riittää kuudelle) tai pääruokana leivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 91 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 6,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1