Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-sa­vu­ka­lapiiras

Tämä piiras saa täyteläisen makunsa Emmental-juustosta ja kylmäsavustetusta kirjolohesta. Se sopii sekä teepöytään että salaatin kanssa tarjottavaksi.

Juusto-savukalapiiras
Juusto-savukalapiiras

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 50 g (0,66 dl)
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • ¼ dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2½ dl (karkeita) vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 100 g purjoa
  • 15 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 150 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
  • ½ dl tilliä hienonnettuna
  • 200 g (2,66 dl)
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 3 kananmunaa
  • 1¾ dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • valkopippuria myllystä
  • 100 g Valio voita
  • 50 g (0,66 dl) Valio Emmental raastetta
  • ¼ dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
  • 2½ dl (karkeita) vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 100 g purjoa
  • 15 g Valio voita
  • 150 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
  • ½ dl tilliä hienonnettuna
  • 200 g (2,66 dl) Valio Emmental raastetta
  • 3 kananmunaa
  • 1¾ dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
  • valkopippuria myllystä

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin juustoraaste, ruokakerma ja yhdistetyt kuivat aineet. Levitä taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 24 cm:n suuruiseen vuokaan.
  2. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja hauduta pehmeäksi voissa. Suikaloi kala ja levitä piiraspohjalle purjon, tillin ja juustoraasteen kanssa.
  3. Sekoita munat kerman kanssa ja mausta valkopippurilla. Kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes piiraan pinta on saanut kauniin värin.
  4. Tarjoile lämpimänä esim. salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 280 kcal
Proteiini 12,6 g
Hiilihydraatti 14 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 10,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1