Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
uunipellillinen, n. 20 palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl maissijauhoja
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- ½ dl pellavansiemeniä
- ¼ dl seesaminsiemeniä
- 1 tl kuminaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2½ dl kiehuvaa vettä
-
1 dl (50 g)
Valio Polar® 10% juustoaValio Polar® on saanut innoituksensa pohjoisesta luonnosta, joka ei tunne kompromisseja. Sen maku on samaan…
Raejuusto-tomaattilevite
-
½ prk (à 200 g)
Valio raejuustoaRasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
- 50 g (0,5 dl) aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä uuni 175 asteeseen tasalämmölle tai 150 asteeseen kiertoilmalle.
- Sekoita jauhot, siemenet ja mausteet keskenään.
- Lisää oliiviöljy ja kiehuva vesi kuivien aineiden, sekoita tasaiseksi massaksi. Raasta juusto ja lisää massan joukkoon. Anna taikinan tekeytyä 5 min.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja laita päälle toinen leivinpaperi. Taputtele taikina tasaiseksi ja poista päällimmäinen leivinpaperi.
- Paista näkkileipää uunin keskitasolla n. 45 - 60 min, kunnes se on ruskea ja rapea. Katkaise lämpö ja anna leivän kuivua tarvittaessa vielä uunin jälkilämmössä niin, että uunin luukku on vähän raollaan. Anna jäähtyä ja murra sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Valmista raejuusto-tomaattilevite: Sekoita raejuusto ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja basilika.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
230 kcal
Proteiini
9,9 g
Hiilihydraatti
14,2 g
Rasva
14,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,9 g
Ravintokuitu
3,1 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.