Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 kananmuna
-
2 rkl
Valio Keittiön ruokakerma 10 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 2 isoa purjoa
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 pkt fileepekonia
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
-
1 pussi (130 g)
Valio Mustaleima™ raastettaValio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
- 3 kananmunaa
-
3 dl
Valio Keittiön ruokakerma 10 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa muna pehmeän voin joukkoon. Sekoita joukkoon nopeasti ruokakerma (loput tulee täytteeseen) ja jauhot. Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirasvuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan. Aseta uuni 200 asteeseen.
- Valmista täyte. Pese, kuivaa ja viipaloi purjot, jätä latvan tummimmat ja kovimmat osat pois. Hienonna valkosipulin kynnet ja suikaloi pekoni. Paista ainekset voissa pannulla, kunnes purjo on pehmeää, älä ruskista. Ota pannu levyltä ja anna hieman jäähtyä. Lisää pannulle loput täytteen ainekset ja sekoita hyvin.
- Esikypsennä pohja 200 asteessa 8 min.
- Levitä täyte taikinapohjalle. Kypsennä 200 asteessa noin 45 min. Peitä piiras tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
197 kcal
Proteiini
7,5 g
Hiilihydraatti
9,8 g
Rasva
14,1 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.