Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustoinen purjo-peko­nipiiras

Valkosipuli tuo lisäsäväyksen tähän täyteläiseen purjo-pekonipiiraaseen.

Juustoinen purjo-pekonipiiras
Juustoinen purjo-pekonipiiras

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 10 % 3,3 dl laktoositon
  • 2½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 isoa purjoa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt fileepekonia
  • 30 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 10 % 3,3 dl laktoositon

Pohja

  • 100 g Valio voita
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl Valio Keittiön ruokakerma 10 %
  • 2½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 isoa purjoa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt fileepekonia
  • 30 g Valio voita
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 pussi (130 g) Valio Mustaleima™ raastetta
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl Valio Keittiön ruokakerma 10 %

Ohje

  1. Vatkaa muna pehmeän voin joukkoon. Sekoita joukkoon nopeasti ruokakerma (loput tulee täytteeseen) ja jauhot. Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirasvuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan. Aseta uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista täyte. Pese, kuivaa ja viipaloi purjot, jätä latvan tummimmat ja kovimmat osat pois. Hienonna valkosipulin kynnet ja suikaloi pekoni. Paista ainekset voissa pannulla, kunnes purjo on pehmeää, älä ruskista. Ota pannu levyltä ja anna hieman jäähtyä. Lisää pannulle loput täytteen ainekset ja sekoita hyvin.
  3. Esikypsennä pohja 200 asteessa 8 min.
  4. Levitä täyte taikinapohjalle. Kypsennä 200 asteessa noin 45 min. Peitä piiras tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa

Vinkki

Voit tehdä vaihtoehtoisesti pieniä piiraita esim. muffinipellin vuoissa. Jaa taikina 12 osaan. Vuoraa taikinalla muffinipellin vuoat. Lisää täyte. Paista 200 asteessa noin 30 min. Irrota piiraat hieman jäähtyneinä. Tarjoa salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 196 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 9,8 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 7,4 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1