Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
pizzaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- ½ tl suolaa
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 dl ruishiutaleita
- 2 dl ruisjauhoja
- 2½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 600 g sipulia ja/tai punasipulia
- 6 valkosipulin kynttä
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1-2 rkl vaaleaa siirappia
- 1 tl suolaa
- ½ rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
- 1 rkl pizzamaustetta
-
1 pkt (300 g)
Valio Salaneuvos® viipaleitaSalaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
- Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Anna taikinan kohota hyvin liinan alla. Valmista sillä välin täyte.
- Leikkaa sipulit renkaiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet.
- Kuumenna rasva paistinpannussa tai kattilassa. Lisää sipulit. Paista hetki. Lisää siirappi, suola ja balsamiviinietikka.
- Jatka paistamista, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Nosta pannu sivuun.
- Vaivaa taikina. Kauli kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi.
- Nosta pohjat leivinpaperin päälle uunipelleille.
- Leikkaa neljästä juustoviipaleesta suikaleita ja aseta ne pohjien reunoille. Kääräise juustosuikaleet reunan sisään mehevöittämään sitä.
- Levitä tomaattipyree pizzapohjille. Ripota päälle pizzamauste ja sipuliseos. Jätä sipulia vähän koristeluun.
- Levitä juustoviipaleet pizzan pinnalle. Ripota päälle loput sipulit.
- Paista pizza kerrallaan 250 asteessa 12 - 15 minuuttia uunin keski- / yläosassa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
185 kcal
Proteiini
7,9 g
Hiilihydraatti
15,9 g
Rasva
9,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
2,5 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.