Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustoinen ruispizza

Pizza kaikessa yksinkertaisuudessaan: sipulia ja juustoa. Jujua löytyy pizzapohjasta ja reunapaloista: ruis antaa makua ja juustoinen reunus mehevyyttä ja muotoa.

Juustoinen ruispizza
Juustoinen ruispizza

Ainesosat

pizzaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 2½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 600 g sipulia ja/tai punasipulia
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1-2 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • 1 pkt (300 g)
    Valio Salaneuvos® viipaleita
    Salaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
    Valio Salaneuvos® e300 g viipale

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla. Valmista sillä välin täyte.
  4. Leikkaa sipulit renkaiksi. Viipaloi valkosipulin kynnet.
  5. Kuumenna rasva paistinpannussa tai kattilassa. Lisää sipulit. Paista hetki. Lisää siirappi, suola ja balsamiviinietikka.
  6. Jatka paistamista, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Nosta pannu sivuun.
  7. Vaivaa taikina. Kauli kahdeksi pyöreäksi pizzapohjaksi.
  8. Nosta pohjat leivinpaperin päälle uunipelleille.
  9. Leikkaa neljästä juustoviipaleesta suikaleita ja aseta ne pohjien reunoille. Kääräise juustosuikaleet reunan sisään mehevöittämään sitä.
  10. Levitä tomaattipyree pizzapohjille. Ripota päälle pizzamauste ja sipuliseos. Jätä sipulia vähän koristeluun.
  11. Levitä juustoviipaleet pizzan pinnalle. Ripota päälle loput sipulit.
  12. Paista pizza kerrallaan 250 asteessa 12 - 15 minuuttia uunin keski- / yläosassa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 185 kcal
Proteiini 7,9 g
Hiilihydraatti 15,9 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search