Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustoinen sienirisotto

Risotto sopii paitsi alkuruoaksi, myös esim. iltavieraille pikkuruoaksi tai pääruoaksi tilanteesta ja muusta syötävästä riippuen. Suomalaisista sienistä syntyy herkullinen sienirisotto. Jätä se rakenteeltaan mehevän kosteaksi ja nauti juustoraasteen höystämänä.

Juustoinen sienirisotto
Juustoinen sienirisotto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g tatteja tai kantarelleja
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 3-4  (120 g) salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl
    valkoviiniä
    Voit kokeilla myös:
  • 8 dl kuumaa vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta timjamia

Lisäksi

  • 200 g tatteja tai kantarelleja
  • 50 g Valio Eila® voita
  • 3-4  (120 g) salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8 dl kuumaa vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta timjamia

Lisäksi

  • 1 pussi (130 g) Valio Mustaleima™ raastetta

Ohje

  1. Huuhdo ja valuta sienet. Hienonna. Kuumenna sieniä miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota.
  2. Lisää kattilaan riisit. Kuullota sekoitellen. Lisää viini, pari desilitraa kuumaa vettä ja liemikuutio. Sekoita
  3. Jatka veden lisäämistä aina kun aiemmin lisätty neste on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yht. n. 18 min tai kunnes riisi on sopivan kypsää (al dente eli pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä). Valmis risotto on kosteaa ja mehevää. Lisää tarvittaessa tilkka kuumaa vettä.
  4. Mausta mustapippurilla ja timjamilla.
  5. Sekoita risoton joukkoon puolet juustoraasteesta. Ripota loput annosten pinnalle. Tarjoa heti pääruokana tai alkuruokana (5-6:lle).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 119 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 12,5 g
Rasva 5 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1