Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustoiset riisivatruskat

Vatruska on alun perin karjalainen leivonnainen, josta on olemassa erilaisia muunnoksia. Tässä nykyaikaisemmassa versiossa taikinakuori on valmistettu perunasta ja vehnäjauhoista, ja täyttessä on riisiä, keitettyä kananmunaa sekä tuorejuustoa.

Juustoiset riisivatruskat
Juustoiset riisivatruskat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 4-8  (750 g) perunaa esim. van Gogh
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja

Muna-juustotäyte

  • ¾ dl puuroriisiä
  • 5 keitettyä (8 min) kananmunaa
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
    Valio Viola® e200 g valkosipuli tuorejuusto laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Valuta vesi pois.
  2. Soseuta kuumat perunat. Lisää voi ja suola. Jäähdytä sosetta vähän. Lisää munat sähkövatkaimen avulla. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot puuhaarukalla.
  3. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Keitä riisit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Hienonna munat ja persilja. Yhdistä kaikki täytteen aineet. Tarkista maku.
  5. Leivo taikinasta tanko. Jaa se 20 palaan. Taputtele tai kauli taikinasta soikeita kuoria jauhotetulla pöydällä. Levitä täytettä keskelle. Nipistä päät yhteen siten, että täyte jää näkyviin.
  6. Paista 225 asteessa 15 - 17 min eli kunnes vatruskat saavat väriä. Tarjoa lämpiminä.

Vinkki

Korvaa halutessasi valkosipulin makuinen Viola tavallisella, maustamattomalla Valio Viola tuorejuustolla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 193 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 17,7 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search