Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustokaurakeksit

Todella nopeasti valmistuvat juustokaurakeksit oavt sellaisenaan napoosteltavia tai tarjoa ne esim. hillokkeen kera. Nämä keksit valmistuvat ilman vehnäjauhoja ja käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita, saat ne gluteenittomiksi.

Juustokaurakeksit
Juustokaurakeksit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ pkt
    Valio Mustaleima™ juustoa
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas juusto sopii…
    Valio Mustaleima™ e245 g
  • 15 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl kaurahiutaleita tai gluteenittomia kaurahiutaleita
  • ½ rkl seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Huom. jos valmistat keksit täysin gluteenittomiksi, käytä gluteenittomia kaurahiutaleita.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Raasta juusto karkealla raastinterällä.
  4. Sulata voi kulhossa mikrossa. Riittää myös, jos voi on pehmeää/huoneenlämpöistä. Lisää juustoraaste joukkoon, nypi sekaisin.
  5. Sekoita joukkoon loput aineet.
  6. Pyörittele taikinasta ilmavia palleroita (à 11 - 12 g) ja paina ne leivinpaperille uunipellille n. 3 mm paksuiksi, tasaisiksi kiekoiksi.
  7. Paista uunin ylämmällä tasolla 9 min tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Huom. uuneissa on eroja, joten tarkkaile paistumista loppuvaiheessa.
  8. Tarjoa sellaisenaan esim. viinin tai glögin kanssa, osana juustotarjoilua tai erilaisten lisukkeiden kanssa. Kokeile keksiä myös hieman lämpöisen karamellisoidun kurpitsan (ks. ohje palvelusta) kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 348 kcal
Proteiini 19,4 g
Hiilihydraatti 13,8 g
Rasva 23,5 g
Tyydyttynyt rasva 12 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search