Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustokohokas

Klassinen juustokohokas on syytä tarjoilla heti valmistamisen jälkeen, sillä sen kuohkea rakenne lässähtää nopeasti. Onneksi herkullinen maku säilyy, vaikka kohokas ehtisi hieman laskeakin.

Juustokohokas
Juustokohokas

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 30 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 4 keltuaista
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • ¼ tl suolaa
  • 150 g
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas juusto sopii…
    Valio Mustaleima™ e245 g
  • 4 valkuaista
  • 30 g Valio voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl Valio kevytmaitoa
  • 4 keltuaista
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • ¼ tl suolaa
  • 150 g Valio Mustaleima™ juustoa
  • 4 valkuaista

Ohje

  1. Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila levyltä
  2. Sekoita maitokastikkeen joukkoon keltuaiset yksitellen. Mausta. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
  3. Kaada seos voideltuun, korkeareunaiseen uunivuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kypsennä yhtä isoa kohokasta 150 asteessa, uunin alimmalla tasolla n. 45 min tai annoskohokkaita 175 asteessa n. 15 min. Älä avaa uunia kypsentämisen aikana, ettei kohokas laske.
  4. Tarjoa heti alku- tai iltapalaruokana salaatin ja patongin kanssa.

Vinkki

Voit maustaa kohokkaan 1 dl:lla tuoreita, hienonnettuja yrttejä, 2 dl:lla AURA murua tai tai 2 - 3 dl:lla perattua, hienonnettua savukalaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 5,2 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1