Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustosalaatti & kanelisiirappi

Hedelmäisen juustosalaatin kastikkeena toimii kanelinen siirappi. Tarjoa salaattia sellaisenaan leivän kanssa tai osana noutopöytää.

Juustosalaatti & kanelisiirappi
Juustosalaatti & kanelisiirappi

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Salaatti

  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 1 dl (50 g) saksanpähkinöitä
  • 1 rasia (100 g) ananaskirsikoita
  • 200 g viinirypäleitä
  • 2 (300 g) omenaa
  • 150 g
    Pehmeän samettinen ja miedosti hapan Valio Kappeli® tuotiin Suomen markkinoille vuonna 2012. Siihen asti sen…
    Valio Kappeli® e300 g
    Voit kokeilla myös:
  • ½ pkt (à 150 g)
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala

Kanelisiirappi

Salaatti

  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 1 dl (50 g) saksanpähkinöitä
  • 1 rasia (100 g) ananaskirsikoita
  • 200 g viinirypäleitä
  • 2 (300 g) omenaa
  • 150 g Valio Kappeli® juustoa
  • ½ pkt (à 150 g) Valio AURA® juustoa

Kanelisiirappi

  • 3 dl Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
  • ½ dl sokeria
  • 2 kanelitankoa
  • ½ rkl sitruunamehua

Ohje

Salaatti

  1. Pese, kuivaa ja revi salaatti.
  2. Rouhi pähkinöitä halutessasi vähän pienemmiksi.
  3. Poista ananaskirsikoista kuivat lehdet. Puolita hedelmät, jos ne ovat kovin isoja.
  4. Puolita pestyt viinirypäleet.
  5. Kuori omenat tarvittaessa ja kuutioi ne.
  6. Leikkaa juusto kuutioiksi tai viipaloi lastuiksi. Murenna AURA juusto paloiksi.
  7. Rakenna salaatti kerroksittain laakealle vadille tai annoslautasille. Valuta päälle kanelisiirappia.
  8. Tarjoa buffet-pöydässä tai pikkuruokana esim. patongin kanssa.

Kanelisiirappi

  1. Laita kattilaan mehu, sokeri ja kanelitangot.
  2. Keitä ilman kantta 20 min tai kunnes seos alkaa muuttua siirappimaiseksi. Huom. siirappi sakenee jäähtyessään.
  3. Poista kanelitangot. Mausta sitruunamehulla.

Vinkki

Voit valmistaa salaatin myös sekoittamalla ainekset kulhossa. Lisää pähkinät pinnalle ja tarjoa kanelisiirappi erikseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 129 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 10,1 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1