Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juustotaskut

Rahka sopii myös sämpylätaikinaan. Rahka mehevöittää sämpylöitä ja antaa hyvää makua. Tarjoa Juustotaskut lämpiminä teen tai maidon kera.

Juustotaskut
Juustotaskut

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 3 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1¼ tl suolaa
  • 3 rkl sokeria
  • 10½ dl sämpyläjauhoja tai vehnäjauhoja
  • 1 rkl pizzamaustetta
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 150 g
    Valio Oltermanni® juustoa
    Valio Oltermanni® on Suomen suosituin kermajuusto, joka on etenkin lapsiperheiden mieleen. Se on murukoloinen juusto,…
    Valio Oltermanni® e1 kg
  • 4 valkosipulin kynttä tai n. 1 dl oliiveja

Ohje

  1. Sekoita rahka ja lämmitetty vesi. Liuota kädenlämpöiseen seokseen hiiva.
  2. Lisää suola, sokeri ja pizzamauste.
  3. Alusta taikinaan jauhot. Taikina saa olla pehmeää, siten syntyy pehmeitä sämpylöitä. Lisää alustuksen loppuvaiheessa Oivariini. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
  4. Tee täyte kohotuksen aikana: Leikkaa juustosta pieniä kuutioita (1 x 1 cm). Hienonna valkosipulin kynnet pusertimella tai viipaloi oliivit. Yhdistä ne juustokuutioihin.
  5. Jaa taikina 18 osaan. Tee niistä pyöreitä sämpylöitä. Kauli tai taputtele sämpylät soikioiksi jauhotetulla kädellä.
  6. Jaa täyte soikioiden keskelle. Nosta soikion toinen pää yli täytteen siten, että muodostuu tasku.
  7. Nipistä reunat kiinni.
  8. Siirrä leivinpaperille pellille. Kohota liinan alla.
  9. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal
Proteiini 9,3 g
Hiilihydraatti 28,2 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 2,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search