Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kaali-peko­ni­piirakka

Smetana mehevöittää maukkaan kaalitäytteen. Jos pellillisestä piirakaa jää yli, leikkaa paloiksi ja laita pakastimeen talteen.

Kaali-pekonipiirakka
Kaali-pekonipiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
uunipannullinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g

Täyte

  • 1 pkt (120 g) fileepekonia
  • 1½ kg kaalia, josta osa voi olla hapankaalia
  • 2 isoa sipulia
  • 3 porkkanaa
  • 1 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön smetana 120 g laktoositon
  • ½ dl siirappia
  • 2 rkl kuivattua meiramia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 pussi (150 g)
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 3 kananmunaa

Taikina

  • 150 g Valio voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä

Täyte

  • 1 pkt (120 g) fileepekonia
  • 1½ kg kaalia, josta osa voi olla hapankaalia
  • 2 isoa sipulia
  • 3 porkkanaa
  • 1 dl Valio kevytmaitoa
  • 1 prk (120 g) Valio Keittiön smetanaa
  • ½ dl siirappia
  • 2 rkl kuivattua meiramia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 pussi (150 g) Valio AURA® murua
  • 3 kananmunaa

Ohje

  1. Valmista ensin taikina. Sekoita kulhossa kuutioitu huoneenlämpöinen voi, kermaviili ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa, jotta se ei sitkisty. Laita kylmään odottamaan.
  2. Hienonna pekoni ja paista se keskilämmöllä rapeaksi. Lisää joukkoon suikaloitu kaali, suikaloidut sipulit ja raastetut porkkanat. Lisää maito, smetana ja mausteet. Kypsennä kannen alla kunnes kaali on pehmeää. Nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon juusto ja munat. Tarkista maku.
  3. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Levitä täyte tasaisesti taikinan päälle
  4. Paista 200 asteessa 30 min. Tarjoile salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 141 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 11,7 g
Rasva 8,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1