Valmistusaika
Aktiivinen
2 h
Passiivinen
1 h 40 min
Yhteensä
3 h 40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (1,5-2 kg) keräkaalia
- 0 kg vettä, suolaa
Jauhelihatäyte
- 1 iso (150 g) sipuli
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 dl puuroriisiä
- 500 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
- 7 dl (420 g) kaalia hienonnettuna
- 2 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- ripaus valkopippuria
Kasvistäyte
- 2 dl puuroriisiä
- 2 sipulia
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2-3 dl (230 g) metsäsieniä, esim suppilovahveroita
- 2 tl pippurisekoitusta
- 1 tl suolaa
- 1 l (600 g) kaalia hienonnettuna
-
1 pussi (150 g)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
Liemi
- 1 l lihalientä tai kasvislientä
- ¾ dl siirappia
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Koverra kaalista kova kanta pois. Keitä kaali kokonaisena suolalla maustetussa vedessä. Irrottele veitsellä uloimpia lehtiä kypsymisen aikana.
- Ohenna niistä paksut lehtiruodit veitsellä. Valuta ja hienonna pienet sisälehdet täytettä varten. Levitä isot, kokonaiset lehdet (20 kpl) työlaudalle. Säästä keitinvesi.
- Valitse haluamasi täyte. Kummastakin täytteestä tulee 20 käärylettä.
Jauhelihatäyte
- Hienonna sipuli. Kuullota rasvassa. Keitä riisit kaalin keitinvedessä kypsiksi. Huuhdo ja valuta riisit. Yhdistä sipuli, riisit, raaka jauheliha, hienonnettu kaali ja mausteet. Sekoita huolella.
Kasvistäyte
- Kasvistäyte: Keitä riisit kaalin keitinvedessä kypsiksi. Huuhdo ja valuta ne. Hienonna sipulit. Kuullota rasvassa. Lisää pannulle hienonnetut, esikäsitellyt sienet. Paista hetken aikaa. Mausta ja lisää hienonnettu kaali. Anna jäähtyä hetkisen. Lisää AURA.
- Nostele täytettä kaalinlehdille n. 3 rkl / lehti. Kääri paketeiksi. Nostele kääryleet sopivan kokoiseen voideltuun uunivuokaan tai uunipannulle. Käännä lehden pää alapuolelle.
- Valmista lihaliemi: ota 10 dl keitinlientä ja liuota siihen 2 liemikuutiota. Kaada pannulle.
- Paista kääryleitä 250 asteessa uunin alaosassa n. 10 min. Lisää sitten kääryleille siirappia ja Oivariini. Kypsennä 150 asteessa n. 1 t 30 min. Valele kääryleitä liemellä paiston aikana. Valele kypsennyksen loppupuolella ruokakermalla.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa. Käytä pannulle jäänyttä lientä kastikkeena
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
91 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
9,5 g
Rasva
3,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vettä
- valkopippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.