Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaNyhtökaura-tomaattikastike
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
-
1 pkt (240 g)
Gold&Green® Nyhtökaura® TomaattiaGold&Green® Nyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Nyhtökaura sopii…
- ½ dl tomaattipyreetä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl kuivattua oreganoa
- 2 tl mustapippurirouhetta
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 400 g (4 dl) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 nippu tuoretta basilikaa
Juustokastike
-
4 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
1 prk (2 dl)
Valio ruokakermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 pkt (250 g)
Valio Koskenlaskija® leppäsavu sulatejuustoaValio Koskenlaskija® leppäsavu antaa herkullisen ja hienostuneen maun kastikkeisiin, keittoihin, leivontaan ja laatikkoruokiin. Aromikkaan maun…
- 1 tl muskottipähkinää
Lisäksi
- 500 g keräkaalia
-
1 pussi (150 g)
Valio Juustomestarin cheddar raastettaValio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
- 70 g saksanpähkinää murennettuna
Jaa resepti
Ohje
NYHTÖKAURA-TOMAATTIKASTIKE
- Sulata voi pannulla ja kuutioi sipulit. Kuullota sipuleita hetki voissa ja lisää Nyhtökaura. Jatka paistamista ja lisää pannulle tomaattipyree, etikka sekä mausteet.
- Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna hautua, kastikkeen tulee olla paksua. Lisää lopuksi hienonnettu tuore basilika.
JUUSTOKASTIKE
- Kiehauta maito ja ruokakerma. Lisää joukkoon kuutioitu Koskenlaskija ja sekoittele tasaiseksi. Mausta muskottipähkinällä.
LASAGNEN KASAUS
- Leikkaa kaalista kämmenenkokoisia paloja, poista kovat lehtiruodit. Kaalinlehdet toimivat lasagnelevyinä.
- Kasaa lasagne n. 25 x 35 cm korkeareunaiseen uunivuokaan. Laita kaalilevyjä ja nyhtökaura-tomaattikastiketta kerroksittain, jätä kaalilevyjä päällimmäiseksi. Kaada päälle kaikki juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Rouhi pähkinät ja lisää pinnalle.
- Paista uunin keskitasolla 180 asteessa 1 h. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
127 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
5,3 g
Rasva
8,5 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.