
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
uunipannullinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja ja ristikko
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
-
100 g (1 dl)
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 11 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 750 g kaalia
- 1 iso sipuli
-
3 rkl
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 250 g hapankaalia
- 1 lihaliemikuutio
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl siirappia
- 2 tl meiramia
- ½ tl pippurisekoitusta
- 1 tl suolaa
Voiteluun
- kananmunaa
Pohja ja ristikko
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 100 g (1 dl) Valio Oivariini® rasvaa
- 11 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 750 g kaalia
- 1 iso sipuli
- 3 rkl Valio Oivariini® rasvaa
- 250 g hapankaalia
- 1 lihaliemikuutio
- 1 prk (120 g) Valio Keittiön smetanaa
- ½ dl siirappia
- 2 tl meiramia
- ½ tl pippurisekoitusta
- 1 tl suolaa
Voiteluun
- kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, Oivariini ja jauhot.
- Sekoita taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa n. 30 min.
- Ota taikinasta n. 3/4. Kauli tai taputtele se jauhotetulla kädellä uunipannun pohjalle ja reunoille. Anna kohota liinan alla.
- Hienonna kaali ja sipuli ja kuullota ne Oivariinissa tilavassa kattilassa.
- Lisää joukkoon valutettu hapankaali, liemikuutio, smetana, siirappi ja mausteet. Hauduta, kunnes kaali on pehmeää.
- Tarkista täytteen maku, lisää mausteita tarvittaessa.
- Levitä pohjalle jäähtynyt täyte. Voitele reunat munalla. Kauli loppu taikina levyksi. Voitele levy munalla. Ota siitä leivinpyörällä kapeita nauhoja. Tee nauhoista ristikko piirakan päälle.
- Paista uunin ala/keskiosassa 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes kypsä.
KAALI-PEKONIPIIRAKKA
- Lisää halutessasi täytteeseen 1 pak (120 g) fileepekonia. Kuutioi pekoni ja paista se kuivalla pannulla rapeaksi keskilämmöllä. Lisää viimeisenä täytteeseen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
168 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
22,9 g
Rasva
6,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,8 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.