Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
uunipannullinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja ja ristikko
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
-
100 g (1 dl)
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 11 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 750 g kaalia
- 1 iso sipuli
-
3 rkl
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 250 g hapankaalia
- 1 lihaliemikuutio
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- ½ dl siirappia
- 2 tl meiramia
- ½ tl pippurisekoitusta
- 1 tl suolaa
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, Oivariini ja jauhot.
- Sekoita taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa n. 30 min.
- Ota taikinasta n. 3/4. Kauli tai taputtele se jauhotetulla kädellä uunipannun pohjalle ja reunoille. Anna kohota liinan alla.
- Hienonna kaali ja sipuli ja kuullota ne Oivariinissa tilavassa kattilassa.
- Lisää joukkoon valutettu hapankaali, liemikuutio, smetana, siirappi ja mausteet. Hauduta, kunnes kaali on pehmeää.
- Tarkista täytteen maku, lisää mausteita tarvittaessa.
- Levitä pohjalle jäähtynyt täyte. Voitele reunat munalla. Kauli loppu taikina levyksi. Voitele levy munalla. Ota siitä leivinpyörällä kapeita nauhoja. Tee nauhoista ristikko piirakan päälle.
- Paista uunin ala/keskiosassa 200 asteessa 25 - 30 min tai kunnes kypsä.
KAALI-PEKONIPIIRAKKA
- Lisää halutessasi täytteeseen 1 pak (120 g) fileepekonia. Kuutioi pekoni ja paista se kuivalla pannulla rapeaksi keskilämmöllä. Lisää viimeisenä täytteeseen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
168 kcal
Proteiini
3,9 g
Hiilihydraatti
22,9 g
Rasva
6,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,8 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.