Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kääretorttu

Kääretorttu on maistuva ja moneksi muuntautuva leivonnainen. Sen voi tarjota rennosti suoraan leikkuulaudalta tai koristella annospaloina tai kokonaisena torttuna juhlavampiin hetkiin. Marjahilloilla saat näppärästi makua ja vaihtelua kääretorttuun.

Kääretorttu
Kääretorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täytteet

  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • ½ rasia (à 500 g)
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl marjahilloa, esim. vadelma, kirsikka tai mustikka

Leivinpaperille

  • 2 tl sokeria

Ohje

  1. Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 10 min.
  3. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Laske pohjapaperi takaisin pohjan päälle ja anna jäähtyä peitettynä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon rahka ja sokerit.
  5. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle ensin hillo ja sen päälle kerma-rahkavaahto. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
  6. Tarjoa kääretorttu jälkiruokana kahvin kanssa.

Vinkki

Leivinpaperin saa helpommin irti kääretorttupohjasta, kun laittaa märän, puhtaan keittiöpyyhkeen kumotun kääretortun päälle leivinpaperille jäähtymisen ajaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 224 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 27,3 g
Rasva 10,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search