Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kahden juuston kasviswokki

Kasviswokki valmistuu nopeasti ja sitä voit tarjota sellaisenaan pääruoaksi tai lisäkkeenä liha- tai kalaruoille. Wokkaa aina kuumalla pannulla nopeasti, jotta kasvikset säilyttävät rapeutensa.

Kahden juuston kasviswokki
Kahden juuston kasviswokki

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2-3  (300 g) punasipulia
  • 2 (300 g) paprikaa
  • 1 (300 g) kesäkurpitsa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl (75 g) kivettömiä kalamata-oliiveja
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Tarjoiluun


Ohje

  1. Lohko kuoritut sipulit. Poista siemenet paprikoista ja halutessasi kesäkurpitsasta. Leikkaa niistä reiluja suikaleita.
  2. Kuumenna Oivariini korkeareunaisessa paistin- tai wokkipannussa. Kääntele pannulla ensin sipulilohkoja. Lisää joukkoon paprika- ja kesäkurpitsasuikaleet. Jatka kypsennystä sekoitellen, kunnes kasvikset ovat pehmenneet hiukan. Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon oliivit ja salaattijuustokuutiot. Kuumenna. Lisää yrtit.
  3. Tarjoile juustoraasteella höystettynä leivän kanssa lämpimänä kasvisruokana tai pääruokien lisäkkeenä.

Vinkki

Saat helposti maukkaan gratinoidun kasvisvuoan, kun siirrät wokin uunivuokaan ja ripotat pintaan Valio Pizzajuusto raastetta. Kuorruta gratiini 225 asteessa, kunnes juusto saa kauniin värin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 101 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 2,8 g
Rasva 7,3 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search