Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kahvikehrät

Kahvikehrä on perinteinen vanilja-voitäytteinen kierrepulla, joka paistetaan matalareunaisessa pullavuoassa. Vuoka nappaa valuvan voi-sokeritäytteen ja mahdollistaa sen karamellisoitumisen herkullisen rapeaksi ja sitkeäksi vaniljakaramelliksi pullan pohjalle.

Kahvikehrät
Kahvikehrät

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
pullaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 50 g
    hiivaa
    Voit kokeilla myös:
    • 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
  • 1 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 16 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
    Voit kokeilla myös:

Voiteluun

  • kananmunaa

Täyte

  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 5 dl Valio Eila® maitojuomaa
  • 50 g hiivaa
  • 1 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 16 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl Valio Oivariini® juoksevaa

Voiteluun

  • kananmunaa

Täyte

  • 150 g Valio Eila® voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini tai pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan. Kauli palasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä sille pehmeää voita. Ripota voin päälle sokerit. Kääri rullaksi ja leikkaa n. 2 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pullavuokiin leikkauspinta vaakatasoon. Kohota liinan alla. Voitele munalla.
  4. Paista pullat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 41-asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 330 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 48,4 g
Rasva 11,7 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1