Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kala-juus­to­salaatti

Ruokaisa salaatti syntyy lisäämällä kasvispohjaan keitettyä perunaa ja tonnikalaa.

Kala-juustosalaatti
Kala-juustosalaatti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 8 (400 g) keitettyä uutta perunaa
  • 3-4  (300 g) tomaattia
  • 1 puolikas (150 g) kurkkua
  • 200 g jäävuorisalaattia
  • 1-2  (75 g) sipulia
  • 1 prk (180 g)
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 tlk (200/150 g) tonnikalaa, MSC-sertifioitu
  • sitruunapippuria
  • ½ dl tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna

Kastike

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • ¼ dl
    Valio 3 hedelmän mehu on aivan erityisen ihana aamiaismehu! Rypäle-, appelsiini- ja passiohedelmämehujen sekoitus on…
    Valio 3 hedelmän mehu 1 l (rypäle, appelsiini, passiohedelmä)
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • 8 (400 g) keitettyä uutta perunaa
  • 3-4  (300 g) tomaattia
  • 1 puolikas (150 g) kurkkua
  • 200 g jäävuorisalaattia
  • 1-2  (75 g) sipulia
  • 1 prk (180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
  • 1 tlk (200/150 g) tonnikalaa, MSC-sertifioitu
  • sitruunapippuria
  • ½ dl tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna

Kastike

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • ¼ dl Valio 3 hedelmän mehua
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Sekoita kastikeen ainekset.
  2. Viipaloi perunat. Lohko tomaatit. Kuutioi kurkku. Suikaloi jäävuorisalaatti. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi tai hienonna. Valuta juustokuutiot ja murenna halutessasi. Valuta tonnikala.
  3. Kokoa aineksia kerroksittain tarjoiluastiaan, ripota sitruunapippuria perunoille. Kaada kastike salaatille.
  4. Tarjoa salaattia tuoreen leivän kanssa kevyeksi ateriaksi.

Vinkki

Lisää salaattiin oliiveja tai hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia

Käytä tonnikalan sijaan esim. sinappisilakkaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 87 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 7,7 g
Rasva 3,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1