Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kanalaksa

Laksa tarkoittaa liemevää, keiton tapaan nautittavaa aasialaista ruokaa. Sen peruselementtinä ovat nuudelit, kasvikset ja liha, kala ja/tai äyriäiset sekä aasialaiset mausteet. Vaikka raaka-aineita on lukuisia, on maku kuitenkin harmoninen.

Kanalaksa
Kanalaksa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 600 g broilerin rintafileetä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl kurkumaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2 prk (à 2.5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 6 dl vettä
  • 1 varsi sitruunaruohoa
  • 2 kaffirlimetinlehteä
  • 1 punainen chilipalko
  • 1 pala (50 g) tuoretta inkivääriä
  • 1 pala purjoa
  • 1 rkl osterikastiketta
  • 100 g riisinuudelia
  • 200 g sokeriherneitä, tuore tai pakaste
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 lime

Ohje

  1. Halkaise broilerinfileet ja leikkaa paloiksi.
  2. Kuumenna Oivariini isossa kattilassa tai kannellisessa wok-pannussa.
  3. Lisää kurkuma, sekoita hetki. Lisää broileri ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla.
  4. Lisää ruokakerma, vesi, halkaistu sitruunaruoho ja kaffirlimetinlehdet. Keitä hiljalleen kannen alla n. 5 min. Käsittele sillä aikaa chili ja inkivääri.
  5. Poista chilistä siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Raasta inkivääri. Lisää joukkoon. Anna keiton kiehua hiljalleen 10 min.
  6. Leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi renkaiksi.
  7. Poista keitosta sitruunaruoho ja kaffirlimetinlehdet. Lisää osterikastike (voit myös korvata makealla soijakastikkeella), puolitetut nuudelit, purjo ja sokeriherneet. Keitä, kunnes nuudelit ovat kypsiä (n. 4 min). Lisää tarvittaessa vähän vettä.
  8. Viimeistele ruoka hienonnetulla korianterilla ja puolikkaan limetin mehulla (lohko toinen puolikas annosten päälle). Tarjoa laksa isoista annoskulhoista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 90 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 6,1 g
Rasva 4,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search