Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kanapeet

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Kanapee,Canapée tai Palmiers. Nämä rapeat, kahdelta puolen paistettavat voitaikinaleivonnaiset ovat kahvipöydän suosikkeja. Yksinkertaisilla ja hyvillä raaka-aineilla saa maittavat pikkuleivät.

Kanapeet
Kanapeet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (200 g)
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 2 dl sokeria

Ohje

  1. Nypi pehmeä voi ja jauhot. Lisää kylmä vesi. Sekoita puuhaarukalla, älä vaivaa.
  2. Taputtele tasaiseksi. Laita taikina kylmään kelmun alle puoleksi tunniksi.
  3. Kauli taikina jauhoa apuna käyttäen n. 1 mm:n paksuiseksi levyksi. Ripota päälle sokeria. Kauli sokeria niin, että se kiinniittyy taikinaan.
  4. Taita kolmeen osaan. Kauli ja sokeroi taikina edellisen tapaan vielä kolme kertaa.
  5. Laita taikina tarvittaessa hetkeksi kylmään, jos se lämpenee käsittelyssä liiaksi ja kaulinta vaikeutuu.
  6. Kauli taikinia suorakaiteen muotoiseksi levyksi, koko 30 x 40 cm.
  7. Ripottele leivinpöydälle sokeria ja nosta taikinalevy sokerin päälle.
  8. Ripota pinnalle sokeria. Kauli taikinaa, jolloin sokeri kiinnittyy vielä molemmin puolin ja levy suurenee vielä hieman.
  9. Rullaa taikina molemmilta pitkiltä sivuilta keskustaa kohden yhteen (rullat kohtaavat puolivälissä). Leikkaa näin muodostuneesta tangosta n. 5 mm:n paksuisia viipaleita.
  10. Laita keksit leivinpaperin päälle uunipellille.
  11. Paista 225 asteessa uunin ylätasolla 5 min. Käännä leivonnaiset ja jatka paistamista vielä 3 - 4 min tai kunnes kauniin kullanruskeita.
  12. Tarjoa kahvipöydän herkkuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 436 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 48,6 g
Rasva 25,1 g
Tyydyttynyt rasva 14,5 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search