Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kantarellipasta

Kantarellipastassa ei sienten herkkää omaa makua tule peittää, vaan korostaa. Vähän happoa sitruunasta, makeutta sokerista, ripaus suolaa ja vieno timjami tekevät sen. Ruokakerma ja juustoraaste sekä täytelöittävät että viimestelevät maun.

Kantarellipasta
Kantarellipasta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g pastaa
  • 5 dl kantarelleja
  • 15 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 150 g varsiselleriä
  • 100 g purjoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • ½ tl timjamia, kuivamauste
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2 dl vettä
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sitruunan mehu
  • 50 + 50 g parmesaania raastettuna

Ohje

  1. Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paloittele puhdistettuja sieniä tarvittaessa pienemmiksi. Leikkaa varsiselleri pieniksi kuutioiksi. Hienonna purjo.
  3. Paista sieniä kuivalla paistinpannulla, kunnes niitä ei irtoa nestettä. Lisää joukkoon voi ja sellerikuutiot, paista muutamia minuutteja. Lisää purjo, kääntele hetki. Mausta.
  4. Lisää joukkoon ruokakerma sekä vesi-vehnäjauhoseos. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen muutamia minuutteja. Lisää sitruunamehu ja puolet juustoraasteesta.
  5. Yhdistä kastike ja valutettu pasta. Jaa annoslautasille ja ripottele päälle loppu raaste.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 125 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 14,5 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search