
Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 1 dl spelttijauhoja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 keltuainen
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Täyte
- 5 dl kantarelleja
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 (150 g) iso sipuli
- 1 kananmuna
- 1 valkuainen
-
2 dl
Valio Keittiön paksumpi ruokakermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Voit kokeilla myös:-
1 prk (200 g) Valio Eila® kermaviiliä
-
-
150 g
Valio Oltermanni® Cheddar juustoaValio Oltermanni® Cheddar on mieto kypsytetty cheddar-juusto, jonka raikkaan happamassa maussa on myös aavistus lempeää…
- mustapippuria myllystä
- ½ tl suolaa
- ½ dl kurpitsansiemeniä
Pohja
- 1 dl spelttijauhoja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 keltuainen
- 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
Täyte
- 5 dl kantarelleja
- 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 (150 g) iso sipuli
- 1 kananmuna
- 1 valkuainen
- 2 dl Valio Keittiön paksumpi ruokakermaa
- 150 g Valio Oltermanni® Cheddar juustoa
- mustapippuria myllystä
- ½ tl suolaa
- ½ dl kurpitsansiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina jauhotetulla kädellä uunivuoan (Ø n. 22 cm) pohjalle ja ylös reunoille.
- Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 min.
- Esikäsittele sienet: huuhdo, valuta ja paloittele sienet. Paista niitä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli. Kuullota. (Voit käyttää kantarellien joukossa tai sijasta tatteja, orakkaita tai myöhemmin syksyllä suppilovahveroita. Esikäsittele ne samalla tavalla.)
- Vatkaa muna, valkuainen ja ruokakerma tai kermaviili sekaisin. Lisää joukkoon vähän jäähtynyt sieni-sipuliseos, juusto raastettuna, mustapippuri, suola sekä halutessasi kurpitsansiemenet.
- Kaada täyte vuokaan.
- Kypsennä piirasta uunin ala- / keskiosassa vielä n. 30 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa haaleana raikkaan salaatin kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
217 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
11 g
Rasva
15,9 g
Tyydyttynyt rasva
5,2 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.