Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kantarelli­risotto

Kesän kauniit kantarellit eli keltavahverot saavat loistaa risotossa niin ulkonäöllisesti kuin maullisesti. Herkullisen maun taydentää kuohukerma. Ja muistathan, että kantarelleja löytyy läpi vuoden myös kaupan pakastealtaasta.

Kantarellirisotto
Kantarellirisotto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g (4 dl) kantarelleja
  • 2-3 vartta (100 g) varsiselleriä
  • 1 sipuli
  • ½ tl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • 75 g pakastepinaattia
  • 200 g (2,33 dl) risottoriisiä, arborio
  • 7½ dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 75 g parmesaania hienoksi raastettuna

Paistamiseen

  • 30 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 250 g (4 dl) kantarelleja
  • 2-3 vartta (100 g) varsiselleriä
  • 1 sipuli
  • ½ tl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • 75 g pakastepinaattia
  • 200 g (2,33 dl) risottoriisiä, arborio
  • 7½ dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 75 g parmesaania hienoksi raastettuna

Paistamiseen

  • 30 g Valio Eila® voita

Ohje

  1. Paloittele isoimmat sienet tarvittaessa. Leikkaa varsisellerit pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli.
  2. Haihduta sienistä irtoava neste kuivassa paistokasarissa tai isolla pannulla. Lisää sienien joukkoon n. 1 rkl voita, varsisellerit ja sipulit. Paista 3 - 5 min. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää pakastepinaatti ja paista, kunnes pinaatti on sulanut. Siirrä seos kulhoon.
  3. Sulata paistokasarissa 1 rkl voita, lisää riisi. Kuullota. Kuumenna samanaikaisesti vesi, liemikuutio ja sitruunamehu kattilassa ja pidä liemi kuumana koko risoton valmistamisen ajan.
  4. Lisää lientä parin desin erissä riisin joukkoon sekoitellen ja lisää nestettä kun edellinen liemilisäys on imeytynyt. Lisää liemen ehtyessä joukkoon kerma.
  5. Kun kaikki liemi on lisätty, lisää sieniseos, tilli ja parmesaaniraaste (jätä raastetta hieman viimeistelyyn). Kuumenna sekoitellen. Kun seos on rakenteeltaan sopivan kosteaa, laita tarjolle. Viimeistele pinta parmesaaniraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 113 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 10,1 g
Rasva 6,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1