Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karamellisoitu sipulipiirakka

Eriväristen karamellisoitujen sipuleiden käyttö tuo hauskaa värileikittelyä piirakkaan.

Karamellisoitu sipulipiirakka
Karamellisoitu sipulipiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Sipulinen tuorejuusto-fraîche

Pohja

  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 400 g sipulia ja punasipulia
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl sokeria
  • ⅓ tl suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 2 dl (80 g)
    Valio Emmental punaleima raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e400 g raaste (punaleima)

Ohje

Sipulinen tuorejuusto-fraîche

  1. Valmista ensin sekä pohjaan että täytteeseen käytettävä sipulinen tuorejuusto-fraîche sekoittamalla crème fraîche, tuorejuusto, sokeri ja suola kulhossa.

Pohja

  1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja yhdistetyt kuivat aineet murumaiseksi taikinaksi. Lisää 1 dl crème fraîche-tuorejuustoseosta. Sekoita.
  2. Painele taikina piirakkavuokaan (Ø 25 - 26 cm).

Täyte

  1. Leikkaa sipulit 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna voi isolla paistinpannulla. Lisää sipulit. Jos sipulit eivät kerralla mahdu pannulle ja haluat ne ehjinä piirakan pinnalle, paista ne kahdella pannulla tai kahdessa erässä.
  3. Anna sipuleiden kypsyä kannen alla 10 min. Ripota pinnalle sokeri. Käännä sipulit varoen, jotta renkaat pysyvät kasassa.
  4. Jatka kypsentämistä vielä ilman kantta 5 min. Mausta sipulit suolalla ja pippurilla.
  5. Yhdistä loppu crème fraîche-tuorejuustoseos ja juustoraaste. Levitä piirakkapohjalle.
  6. Laita päälle sipulirenkaat.
  7. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35 min tai kunnes kypsä. Tarjoa jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.

Vinkki

Voit valmistaa piirakan myös irtopohjavuoassa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 229 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 12,9 g
Rasva 17,2 g
Tyydyttynyt rasva 10 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search