Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.22
tähteä viidestä
9 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaSipulinen tuorejuusto-fraîche
-
2 prk (à 200 g)
Valio crème fraîchea paahdettu sipuliValio crème fraîche paahdettu sipuli on kiireisen kokkaajan luottokaveri. Kokeile myös kylmänä kastikkeena tai lämpimiin…
-
½ rasia (à 200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 1½ tl sokeria
- ½ tl suolaa
Pohja
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 400 g sipulia ja punasipulia
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 tl sokeria
- ⅓ tl suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
-
2 dl (80 g)
Valio Emmental punaleima raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
Jaa resepti
Ohje
Sipulinen tuorejuusto-fraîche
- Valmista ensin sekä pohjaan että täytteeseen käytettävä sipulinen tuorejuusto-fraîche sekoittamalla crème fraîche, tuorejuusto, sokeri ja suola kulhossa.
Pohja
- Nypi huoneenlämpöinen voi ja yhdistetyt kuivat aineet murumaiseksi taikinaksi. Lisää 1 dl crème fraîche-tuorejuustoseosta. Sekoita.
- Painele taikina piirakkavuokaan (Ø 25 - 26 cm).
Täyte
- Leikkaa sipulit 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Kuumenna voi isolla paistinpannulla. Lisää sipulit. Jos sipulit eivät kerralla mahdu pannulle ja haluat ne ehjinä piirakan pinnalle, paista ne kahdella pannulla tai kahdessa erässä.
- Anna sipuleiden kypsyä kannen alla 10 min. Ripota pinnalle sokeri. Käännä sipulit varoen, jotta renkaat pysyvät kasassa.
- Jatka kypsentämistä vielä ilman kantta 5 min. Mausta sipulit suolalla ja pippurilla.
- Yhdistä loppu crème fraîche-tuorejuustoseos ja juustoraaste. Levitä piirakkapohjalle.
- Laita päälle sipulirenkaat.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 35 min tai kunnes kypsä. Tarjoa jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
229 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
12,9 g
Rasva
17,2 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua valkopippuria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.