Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karitsan fileetä ja pippurikas­tiketta

Karitsan ulkofileestä saat herkullisen juhla-aterian. Karitsan hienostunut maku täydentyy pippurisella kermakastikeella.

Karitsan fileetä ja pippurikastiketta
Karitsan fileetä ja pippurikastiketta

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg karitsan ulkofileitä
  • 1 rkl gourmet-suolahiutaleita
  • 30 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 3-4  valkosipulinkynttä
  • 1 varsi tuoretta timjamia

Pippurikastike

  • 1-2  (150 g) salottisipulia ohuina viipaleina
  • 15 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 prk (2,5 dl)
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon
  • 2 vartta tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 kg karitsan ulkofileitä
  • 1 rkl gourmet-suolahiutaleita
  • 30 g Valio Eila® voita
  • 3-4  valkosipulinkynttä
  • 1 varsi tuoretta timjamia

Pippurikastike

  • 1-2  (150 g) salottisipulia ohuina viipaleina
  • 15 g Valio Eila® voita
  • 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
  • 2 vartta tuoretta timjamia hienonnettuna

Ohje

  1. Ota fileet etukäteen huoneenlämpöön.
  2. Puhdista fileet kalvoista. Hiero suola fileiden pintaan.
  3. Sulata voi paistinpannulla. Lisää halkaistut valkosipulin kynnet ja timjami. Kuumenna pannu kuumaksi.
  4. Lisää fileet pannulle 2 - 3 erässä. Ruskista niiden pinta. Siirrä liha uunipannulle leivinpaperille.
  5. Nosta uuniin 150 asteeseen n. 10 minuutiksi (kypsyysaste medium). Ota uunista. Anna vetäytyä hetken foliolla peitettynä. Viipaloi fileet. Laita tarjolle.

Pippurikastike

  1. Paista sipulit kevyesti voissa. Lisää ruokakerma ja timjami. Anna kiehua hetken, jolloin kastike saostuu hieman. Tarjoa karitsan kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 184 kcal
Proteiini 14,7 g
Hiilihydraatti 1,3 g
Rasva 13,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1