Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
16 h
Yhteensä
16 h 45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni150°C
Arvostele
3.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 6 (n. 2,4 kg) karitsan potkaa
Marinadi
-
5 dl
Valio Eila® piimääValio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- 2 rkl tuoretta rosmariinia
Kypsennykseen
- 2 tl sormisuolaa
-
1-2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3 sipulia
- 6 valkosipulin kynttä
- 10 kokonaista maustepippuria
- 10 kokonaista mustapippuria
- 4 laakerinlehteä
Rosmariinikylpy
- 1 dl tuoretta rosmariinia
-
50 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään, rosmariini hienonnettuna. Laita potkat muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Pyyhi potkista marinadi pois. Mausta suolalla ja ruskista potkat kuumalla pannulla Oivariini rasvassa.
- Asettele potkat uunivuokaan. Kuori ja lohko sipulit. Lisää kaikki aineet potkien joukkoon.
- Kypsennä uunissa 150 asteessa n. 4 tuntia tai kunnes potkat ovat kypsyneet. Valele potkia puolen tunnin välein paistoliemellä.
- Anna potkien vetäytyä vuoassa folion alla n. 15 min.
Rosmariinikylpy
- Siivilöi paistoliemi ja keitä sitä kasaan kattilassa, kunnes jäljellä on n. 1 dl. Lisää joukkoon voi ja hienonnettu rosmariini. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä n. 15 min.
- Valele rosmariinikylpy karitsan potkien päälle juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
274 kcal
Proteiini
25,4 g
Hiilihydraatti
2,6 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
6,7 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.