Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karitsan potka

Karitsan potkasta saa helposti mehevää, mureaa ja maukasta juhlaruokaa. Hitaasti kypsyvänä luullisena ruhonosana se ottaa aikansa, mutta lopputulos palkitsee ruokapöydässä.

Karitsan potka
Karitsan potka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 (n. 2,4 kg) karitsan potkaa

Marinadi

  • 5 dl
    Valio Eila® piimää
    Valio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
    Valio Eila® rasvaton piimä 1 l laktoositon
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia

Kypsennykseen

  • 2 tl sormisuolaa
  • 1-2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 sipulia
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 4 laakerinlehteä

Rosmariinikylpy

  • 1 dl tuoretta rosmariinia
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Ohje

  1. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään, rosmariini hienonnettuna. Laita potkat muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Pyyhi potkista marinadi pois. Mausta suolalla ja ruskista potkat kuumalla pannulla Oivariini rasvassa.
  3. Asettele potkat uunivuokaan. Kuori ja lohko sipulit. Lisää kaikki aineet potkien joukkoon.
  4. Kypsennä uunissa 150 asteessa n. 4 tuntia tai kunnes potkat ovat kypsyneet. Valele potkia puolen tunnin välein paistoliemellä.
  5. Anna potkien vetäytyä vuoassa folion alla n. 15 min.

Rosmariinikylpy

  1. Siivilöi paistoliemi ja keitä sitä kasaan kattilassa, kunnes jäljellä on n. 1 dl. Lisää joukkoon voi ja hienonnettu rosmariini. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä n. 15 min.
  2. Valele rosmariinikylpy karitsan potkien päälle juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 274 kcal
Proteiini 25,4 g
Hiilihydraatti 2,6 g
Rasva 18 g
Tyydyttynyt rasva 6,7 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search