Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.6
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 (n. 750 g) karitsan paahtopaistia
- 1 tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 varsi tuoretta rosmariinia
Paistamiseen
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Konjakki-kermakastike
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 salottisipulia
- 2 dl demi-glace kastikepohjaa
-
1½-2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½-¾ dl konjakkia
- ripaus suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Mausta paahtopaistit. Ripottele työlaudalle tai leivinpaperille suola, pippuri sekä hienonnettu valkosipuli ja rosmariini. Pyörittele paistit mausteseoksessa. Anna maustua huoneenlämmössä n. ½ h. Valmista sillä aikaa kastike.
- Ruskista paistit voissa kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan ja loppukypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 15 min. Anna vetäytyä folion alla muutama min ennen tarjoilua.
Konjakki-kermakastike
- Sulata voi kasarissa. Poista sipuleista mahdolliset likaiset ulkokuoret ja multainen kanta. Kuoria ei muutoin tarvitse poistaa. Leikkaa sipulin neljään osaan ja kuullota hetki voissa.
- Lisää kastikepohja ja keitä keskilämmöllä 5 min. Poista sipulit kastikkeesta.
- Lisää kerma ja konjakki. Anna kiehua kasaan muutama min. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa karitsan paahtopaistit kastikkeen, uunijuuresten, perunoiden ja/tai vihreän salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
240 kcal
Proteiini
12,8 g
Hiilihydraatti
3,1 g
Rasva
18,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,9 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
7,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.