Valmistusaika
Aktiivinen
2 h 30 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
2 h 40 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni300°C
Arvostele
3.9
tähteä viidestä
31 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 2 dl kylmää vettä
- 1 tl suolaa
- 2½ dl ruisjauhoja
- 2½-3 dl vehnäjauhoja
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Puuro
- 4 dl vettä
- 4 dl puuroriisiä
-
16-18 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Voit kokeilla myös:- 16-18 dl Valio Kiehu® maitojuomaa
- 1¼ tl suolaa
Voiteluun
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
2 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Jaa resepti
Ohje
- Keitä puuro edellisenä päivänä. Käytä paksupohjaista kattilaa. Lisää kiehuvaan veteen riisit. Keitä kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito pienissä erissä. Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan. Kun kaikki maito on lisätty ja puuro kiehuu, alenna lämpöä. Hauduta puuro kypsäksi kannen alla, sekoita välillä. Lisää suola. Jäähdytä.
- Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset. Alusta viimeiseksi joukkoon sulatettu voi. Taikinan tulee olla kiinteää ja sitkeää.
- Leivo taikinasta tanko. Jaa se 40 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele kakkaroiksi. Lado päällekkäin ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
- Kauli kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi. Kokoa kuoret pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.
- Levitä osa kuorista pöydälle. Poista liika jauho pullasudilla. Annostele puuroa 1 1/2 - 2 rkl / kuori. Levitä veitsellä yläreunasta alareunaan ja sivusuunnassa melkein reunoihin saakka. Taivuta kuoren reunat puuron päälle. Ummista etusormilla rypyttäen. Nostele suoraan pellille vieri viereen.
- Paista 275 - 300 asteessa kypsiksi, n.10 - 12 min.
- Voitele valmiit piirakat voi-maitoseoksella. Peitä leivinliinalla.
GLUTEENITTOMAT JA LAKTOOSITTOMAT PIIRAKAT
- Korvaa vehnä- ja ruisjauhot tattarijauhoilla ja maitotuotteet Valio laktoosittomalla voilla ja Valio laktoosittomalla kevytmaitojuomalla. Voitele tattaripiirakat pelkällä voisulalla
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 130 kcalProteiini 3,6 gHiilihydraatti 17,5 gRasva 4,8 gTyydyttynyt rasva 2,7 gRavintokuitu 1,1 gSuola 0,5 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.