Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h 35 min
Yhteensä
3 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.5
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
-
15 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ rkl korppujauhoja
Täyte ja kuorrutus
-
2 prk (à 200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
-
2½ prk (à 2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 4 dl (200 g) pakastekarpaloita
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Reunoille
- 200 g keksejä, Biscoff
Koristeluun esim.
- 0 kg karpaloita
- 0 kg macarons-leivoksia tai keksejä
Jaa resepti
Ohje
Rukiinen täytekakkupohja
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita ne nuolijalla nostellen muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 23 - 24 cm:n kakkuvuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 30 - 35 min. Tarkista kypsyys tikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
- Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa leivinpaperille. Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi levyksi.
Täyttäminen
- Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
- Kostuta alin kakkulevy maidolla. Levitä levylle puolet ½ purkkia kinuskikreemiä ja ripottele päälle puolet karpaloista. Lusikoi tai pursota päälle kermavaahto. Täytä toinen kerros samaan tapaan ja nosta kansilevy päälle. Painele kantta sen verran, että asettuu tasaisesti. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa peitettynä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
- Kuorruta kakun pinta kinuskikreemillä: levitä kreemiä reilusti pinnalle ja ohuemmalti sivuihin. (Kakun kuorrutus kestää hyvin myös yön yli, eli kuorrutuksen voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin.)
- Viimeistele kakku ennen tarjoilua: kiinnitä reunoihin keksit ja koristele pinta esim. macaronseilla ja karpaloilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
254 kcal
Proteiini
3,4 g
Hiilihydraatti
27,7 g
Rasva
14,3 g
Tyydyttynyt rasva
7,6 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- karpaloita
- macarons-leivoksia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.