Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karpalojuus­tokakku

Karpalojuustokakun sävyttää pieni määrä mustikoita ja kardemummavaahto viimeistelee kokonaisuuden. Marjat sopivat kakun koristeeksi ja esim. itsenäisyyspäivänä voi käyttää mustikoita.

Karpalojuustokakku
Karpalojuustokakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Piparipohja

  • 150 g piparkakkuja
  • 1 dl (60 g) kuivattuja karpaloita
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Karpalotäyte ja kardemummavaahto

  • 4 liivatetta
  • 200 g pakastekarpaloita
  • 100 g pakastemustikoita
  • ½ dl likööriä, karpalo tai puolukka
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • 250 g
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 1½ rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • pensasmustikoita ja/tai kotimaisia karpaloita

Piparipohja

  • 150 g piparkakkuja
  • 1 dl (60 g) kuivattuja karpaloita
  • 50 g Valio voita

Karpalotäyte ja kardemummavaahto

  • 4 liivatetta
  • 200 g pakastekarpaloita
  • 100 g pakastemustikoita
  • ½ dl likööriä, karpalo tai puolukka
  • 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
  • 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
  • 1½ dl sokeria
  • 250 g Valio maitorahkaa
  • 1½ rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • pensasmustikoita ja/tai kotimaisia karpaloita

Ohje

Piparipohja

  1. Hienonna piparit ja karpalot monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 23 cm) pohjalle. Painele pipariseos pohjalle.

Karpalotäyte ja kardemummavaahto

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kuumenna karpalot, mustikat ja likööri kattilassa. Kiehauta 2 min. Siivilöi ja puserra marjaseos huolellisesti kulhoon lusikalla painaen. Siirrä mehuseos takaisin kattilaan. Kuumenna, sulata joukkoon liivatteet ja nosta kattila sivuun jäähtymään.
  3. Vaahdota kerma - siirrä puolet kermavaahdosta kelmulla peitettynä jääkaappiin kardemummavaahtoa varteen. Sekoita jäljelle jääneeseen kermavaahtoon tuorejuusto ja sokeri (1 ½ dl).
  4. Kaada joukkoon haalea marja-liivateseos, sekoita tasaiseksi. Levitä täyte vuokaan. Hyydytä jääkaapissa 4 t tai seuraavaan päivään.
  5. Siirrä hyytynyt kakku tarjoiluastiaan. Valmista kardemummavaahto.
  6. Sekoita kermavaahtoon maitorahka. Mausta sokerilla ja kardemummalla.
  7. Pursota tai lusikoi vaahto kakun pinnalle. Koristele halutessasi suomalaisilla karpaloilla, pensasmustikoilla tai ripauksella kardemummaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 246 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 19,5 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1