
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Piparipohja
- 150 g piparkakkuja
- 1 dl (60 g) kuivattuja karpaloita
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Karpalotäyte ja kardemummavaahto
- 4 liivatetta
- 200 g pakastekarpaloita
- 100 g pakastemustikoita
- ½ dl likööriä, karpalo tai puolukka
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 1½ dl sokeria
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1½ rkl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- pensasmustikoita ja/tai kotimaisia karpaloita
Piparipohja
- 150 g piparkakkuja
- 1 dl (60 g) kuivattuja karpaloita
- 50 g Valio voita
Karpalotäyte ja kardemummavaahto
- 4 liivatetta
- 200 g pakastekarpaloita
- 100 g pakastemustikoita
- ½ dl likööriä, karpalo tai puolukka
- 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
- 1½ dl sokeria
- 250 g Valio maitorahkaa
- 1½ rkl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- pensasmustikoita ja/tai kotimaisia karpaloita
Jaa resepti
Ohje
Piparipohja
- Hienonna piparit ja karpalot monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 23 cm) pohjalle. Painele pipariseos pohjalle.
Karpalotäyte ja kardemummavaahto
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Kuumenna karpalot, mustikat ja likööri kattilassa. Kiehauta 2 min. Siivilöi ja puserra marjaseos huolellisesti kulhoon lusikalla painaen. Siirrä mehuseos takaisin kattilaan. Kuumenna, sulata joukkoon liivatteet ja nosta kattila sivuun jäähtymään.
- Vaahdota kerma - siirrä puolet kermavaahdosta kelmulla peitettynä jääkaappiin kardemummavaahtoa varteen. Sekoita jäljelle jääneeseen kermavaahtoon tuorejuusto ja sokeri (1 ½ dl).
- Kaada joukkoon haalea marja-liivateseos, sekoita tasaiseksi. Levitä täyte vuokaan. Hyydytä jääkaapissa 4 t tai seuraavaan päivään.
- Siirrä hyytynyt kakku tarjoiluastiaan. Valmista kardemummavaahto.
- Sekoita kermavaahtoon maitorahka. Mausta sokerilla ja kardemummalla.
- Pursota tai lusikoi vaahto kakun pinnalle. Koristele halutessasi suomalaisilla karpaloilla, pensasmustikoilla tai ripauksella kardemummaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
246 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
19,5 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- pensasmustikoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.