Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPiparipohja
- 150 g piparkakkuja
- 1 dl (60 g) kuivattuja karpaloita
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Karpalotäyte ja kardemummavaahto
- 4 liivatetta
- 200 g pakastekarpaloita
- 100 g pakastemustikoita
- ½ dl likööriä, karpalo tai puolukka
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 1½ dl sokeria
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1½ rkl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 0 kg pensasmustikoita ja/tai kotimaisia karpaloita
Jaa resepti
Ohje
Piparipohja
- Hienonna piparit ja karpalot monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 23 cm) pohjalle. Painele pipariseos pohjalle.
Karpalotäyte ja kardemummavaahto
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Kuumenna karpalot, mustikat ja likööri kattilassa. Kiehauta 2 min. Siivilöi ja puserra marjaseos huolellisesti kulhoon lusikalla painaen. Siirrä mehuseos takaisin kattilaan. Kuumenna, sulata joukkoon liivatteet ja nosta kattila sivuun jäähtymään.
- Vaahdota kerma - siirrä puolet kermavaahdosta kelmulla peitettynä jääkaappiin kardemummavaahtoa varteen. Sekoita jäljelle jääneeseen kermavaahtoon tuorejuusto ja sokeri (1 ½ dl).
- Kaada joukkoon haalea marja-liivateseos, sekoita tasaiseksi. Levitä täyte vuokaan. Hyydytä jääkaapissa 4 t tai seuraavaan päivään.
- Siirrä hyytynyt kakku tarjoiluastiaan. Valmista kardemummavaahto.
- Sekoita kermavaahtoon maitorahka. Mausta sokerilla ja kardemummalla.
- Pursota tai lusikoi vaahto kakun pinnalle. Koristele halutessasi suomalaisilla karpaloilla, pensasmustikoilla tai ripauksella kardemummaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
246 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
19,5 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- pensasmustikoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.