
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl fariinisokeria
- ½ kananmuna
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl talkkunajauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Täyte
- 8-9 dl (500 g) karviaisia, puhdistettuja
- 1 dl sokeria
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
- 1½ kananmunaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää puolikas kananmuna. (Riko muna lasiin sekoita sen rakenne rikki ja ota siitä n. 2 rkl munamassaa. Käytä loput täytteeseen, johon tarvitaan 1 ½ munaa). Sekoita.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita seos voi-sokerivaahtoon. Painele taikina joko ø . 22 cm korkeareunaisen (irtopohja)piirakka- tai paistosvuoan pohjalle ja 2 cm ylös reunoille tai laakeampaan piirakkavuokaan. Jätä halutessasi taikinamurua pinnan koristelua varten.
Täyte
- Laita karviaiset ja sokeri kulhoon. Jos käytät pakastettuja, jäisiä karviaisia, mikrota 2 - 3 min (ks. vinkki).
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää vaniljakastike, munat, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sokeroidut karviaiset. Kaada vuokaan.
- Ripottele päälle taikinamuru.
- Kypsennä 175 asteessa uunin alaosassa n. 45 min, riippuen vuoan materiaalista ja koosta. Täyte saa jäädä kosteaksi.
- Tarjoa jäähtyneenä. Karviaispiirakan kanssa sopii tarjottavaksi mainiosti kermavaahto tai vaniljajäätelö.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
229 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
32,8 g
Rasva
8,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,9 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.