Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.14
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl fariinisokeria
- ½ kananmuna
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl talkkunajauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Täyte
- 8-9 dl (500 g) karviaisia, puhdistettuja
- 1 dl sokeria
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
- 1½ kananmunaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää puolikas kananmuna. (Riko muna lasiin sekoita sen rakenne rikki ja ota siitä n. 2 rkl munamassaa. Käytä loput täytteeseen, johon tarvitaan 1 ½ munaa). Sekoita.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita seos voi-sokerivaahtoon. Painele taikina joko ø . 22 cm korkeareunaisen (irtopohja)piirakka- tai paistosvuoan pohjalle ja 2 cm ylös reunoille tai laakeampaan piirakkavuokaan. Jätä halutessasi taikinamurua pinnan koristelua varten.
Täyte
- Laita karviaiset ja sokeri kulhoon. Jos käytät pakastettuja, jäisiä karviaisia, mikrota 2 - 3 min (ks. vinkki).
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää vaniljakastike, munat, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sokeroidut karviaiset. Kaada vuokaan.
- Ripottele päälle taikinamuru.
- Kypsennä 175 asteessa uunin alaosassa n. 45 min, riippuen vuoan materiaalista ja koosta. Täyte saa jäädä kosteaksi.
- Tarjoa jäähtyneenä. Karviaispiirakan kanssa sopii tarjottavaksi mainiosti kermavaahto tai vaniljajäätelö.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
229 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
32,8 g
Rasva
8,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,9 g
Ravintokuitu
1,8 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.