Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Karviaispiirakka

Tämä ohje nousi sen kehittelijän suosikkiohjelistalle heti! Piirakkaan voi käyttää pakastettuja tai tuoreita karviaisia. Pohjassa käytettävä pieni määrä talkkunajauhoa teki ihanan säväyksen raikkaalle piirakalle, kannattaa kokeilla.

Karviaispiirakka
Karviaispiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl talkkunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 8-9 dl (500 g) karviaisia, puhdistettuja
  • 1 dl sokeria
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%
    Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten…
    Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl UHT laktoositon
  • kananmunaa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää puolikas kananmuna. (Riko muna lasiin sekoita sen rakenne rikki ja ota siitä n. 2 rkl munamassaa. Käytä loput täytteeseen, johon tarvitaan 1 ½ munaa). Sekoita.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita seos voi-sokerivaahtoon. Painele taikina joko ø . 22 cm korkeareunaisen (irtopohja)piirakka- tai paistosvuoan pohjalle ja 2 cm ylös reunoille tai laakeampaan piirakkavuokaan. Jätä halutessasi taikinamurua pinnan koristelua varten.

Täyte

  1. Laita karviaiset ja sokeri kulhoon. Jos käytät pakastettuja, jäisiä karviaisia, mikrota 2 - 3 min (ks. vinkki).
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää vaniljakastike, munat, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sokeroidut karviaiset. Kaada vuokaan.
  3. Ripottele päälle taikinamuru.
  4. Kypsennä 175 asteessa uunin alaosassa n. 45 min, riippuen vuoan materiaalista ja koosta. Täyte saa jäädä kosteaksi.
  5. Tarjoa jäähtyneenä. Karviaispiirakan kanssa sopii tarjottavaksi mainiosti kermavaahto tai vaniljajäätelö.

Vinkki

Jos käytät sulatettuja karviaisia, niistä on yl. irronnut nestettä. Käytä kuitenkin kaikki täytteeseen. Huomaathan, että punaisista karviaisista irronnut neste värjää piirakan. Ota tällöin "puhdasta" taikinaa hieman sivuun ja lusikoi sitä täytteen pinnalle, niin piirakasta tulee kauniimman näköinen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 229 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 32,8 g
Rasva 8,2 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search