Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvis-juustokakku

Maustetulla tuorejuustolla saat helposti makua suolaiseen kasvis-juustokakkuun.

Kasvis-juustokakku
Kasvis-juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g hapankorppuja
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Kostutukseen

  • 1 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 1½-2 dl (120 g) kivettömiä kalamata-oliiveja
  • ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1 punainen paprika
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 4 liivatelehteä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Koristeluun

  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 dl (75 g) kivettömiä kalamata-oliiveja
  • 0 kg basilikaa tai villirucolaa
  • 0 kg pippurisekoitusta myllystä

Ohje

  1. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Pingota leivinpaperi Ø 24 cm:n irtopohjavuokaan. Painele leipäseos sen päälle. Kostuta pohja maidolla.
  2. Valmista täyte. Hienonna karkeasti veitsellä oliivit ja aurinkotomaatit sekä kuutioi paprika. Sekoita ne kulhossa tuorejuuston ja jogurtin joukkoon.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista niistä liika vesi pois ja liuota kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivate täytteen joukkoon. Mausta pippurilla.
  4. Kaada ja levitä täyte vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta pohjapapereineen tarjoiluastiaan.
  6. Koristele kakku kirsikkatomaateilla, oliiveilla sekä basilikalla tai rucolalla. Rouhi päälle hiukan pippurisekoitusta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 149 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 8 g
Rasva 10,8 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • basilikaa
  • pippurisekoitusta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search