Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
4.17
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl punaisia linssejä kuivattuja
- 600 g kiinteää perunaa
- 350 g valkokaalia
- 1 (150 g) iso sipuli
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 rkl currya
- 1 tl suolaa
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön paksumpi ruokakermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 dl vettä
- 1½ rkl omena- tai aprikoosihilloa
Jaa resepti
Ohje
- Huuhtele linssit siivilässä juoksevan kylmän veden alla.
- Paloittele kuoritut perunat.
- Suikaloi kaali ja lohko sipuli.
- Kuumenna rasva ja curry isossa, mielellään pinnoitetussa kattilassa. Lisää ensin perunat ja mausta suolalla. pyörittele perunoita hetki curry-rasvaseoksessa. Lisää sitten loput kasvikset ja linssit.
- Lisää joukkoon ruokakerma ja muut raaka-aineet.
- Anna kasviscurryn muhia miedolla lämmöllä kannen alla n. 25 min välillä sekoittaen. Jos käytät teräskattilaa, huolehdi siitä, ettei ruoka pala pohjaan.
- Tarjoa pääruokana (voit tällöin lisätä joukkoon lopuksi esim. kypsiä papuja) tai lihan, kalan tai broilerin lisukkeena.
VINKKI - PUNAKAALI JA CURRY
- Valkokaalin sijaan voit käyttää myös punakaalia. Huomioithan, että punakaalista irtoava väri värjää currya vähitellen tummaksi säilytyksen aikana.
-
Currymausteen määrää kannattaa säädellä oman maun mukaan. Vahvemman curryn ystävät voivat laittaa ruokaan jopa 1 1/2 rkl currya, kun taas miedommasta currysta pitäville riittää 2 tl.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
93 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
11,6 g
Rasva
3,3 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.