Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
4
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 rkl fenkolinsiemeniä
-
2 rkl
Valio gheetäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 porkkanaa viipaloituna
- 4 perunaa kuutioituna
- 2 sipulia hienonnettuna
- 1 kukkakaali (pienehkö) paloiteltuna
- 1 pala purjoa viipaloituna
- kuivattua chiliä murskattuna
- 1 tl garam masala -maustesekoitusta
- 1 tl kurkumaa
- 3 dl kasvislientä
- 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
- 1 tl suolaa
Minttuchutney
-
3 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- ½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
- 1 vihreää chiliä hienonnettuna
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 tl hunajaa
- ½ tl suolaa
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- 2 rkl Valio gheetä
- 3 porkkanaa viipaloituna
- 4 perunaa kuutioituna
- 2 sipulia hienonnettuna
- 1 kukkakaali (pienehkö) paloiteltuna
- 1 pala purjoa viipaloituna
- kuivattua chiliä murskattuna
- 1 tl garam masala -maustesekoitusta
- 1 tl kurkumaa
- 3 dl kasvislientä
- 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
- 1 tl suolaa
Minttuchutney
- 3 dl Valio turkkilaista jogurttia
- ½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
- 1 vihreää chiliä hienonnettuna
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 tl hunajaa
- ½ tl suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Pane fenkolin siemenet kuivalle, isolle pannulle tai paistokasariin. Kuumenna pannu ja paahda hetki siemeniä, älä päästä niitä palamaan. Lisää ghee ja kasvikset.
- Paista niitä keskilämmöllä, kunnes ne alkavat saada väriä ja pehmetä. Lisää pannulle mausteet ja pyörittele kasviksia mausteiden kanssa.
- Lisää kasvisliemi ja anna curryn hautua kannen alla. Ruoka on kypsää, kun kasviksissa on vielä vähän puruvaraa.
- Lisää lopuksi jäiset herneet ja suolaa maun mukaan.
- Sekoita minttuchutney, voit tehdä sen käsin tai monitoimikoneessa.
- Tarjoa kasviscurryn kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
58 kcal
Proteiini
1,8 g
Hiilihydraatti
5,4 g
Rasva
2,8 g
Tyydyttynyt rasva
1,5 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kuivattua chiliä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.