Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
hampurilaista
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 hampurilaissämpylää
Linssi-maapähkinäpihvit
- 350-400 g kypsiä, punaisia linssejä, säilyke
-
1 dl
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä cheddarValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi cheddar on täyteläinen juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana.…
- ½ dl maapähkinävoita, maustamaton
- 2 rkl korppujauhoja
- n. 15 g (2 rkl) ranskalaista sipulikeittoainesta
- 2 rkl vettä
Korianteri-kurkut
- 150 g kurkkua ohuina, viipaleina
- 1 sipuli ohuina, viipaleina
- 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
- ½ tl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- ½ rkl sitruunamehua
Muut täytteet
- 4 ananasviipaletta
- 2 rkl chili-seesamikastiketta, Spice Up
-
1½ dl
Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä cheddarValio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi cheddar on täyteläinen juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai kuumana.…
- 4-8 salaatinlehtiä
Jaa resepti
Ohje
- Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Jätä valumaan.
- Yhdistä Koskenlaskija Ruoka, huoneenlämpöinen maapähkinävoi, korppujauhot ja sipulikeittoaines kulhossa. Lisää linssit. Sekoita esim. puuhaarukalla tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä 1 - 2 rkl, riippuen linssien määrästä ja valutusajasta. Jätä massa tekeytymään.
- Valmista korianteri-kurkkutäyte: Höylää kurkku juustohöylällä tai leikkaa se veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös sipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kurkut, sipulirenkaat ja hienonnettu korianteri kulhoon. Mausta kasvikset sokerilla ja suolalla. Lisää öljy ja sitruunamehu, sekoita.
- Paista linssimurekemassasta pihvejä: Kuumenna Oivariini rasva paistinpannulla. Muotoile käsin massasta tasapaksuja, n. 1 ½ cm paksuisia pihvejä. Malta antaa pihvien kypsyä keskilämmöllä ennen kääntämistä ja paista ne molemmin puolin.
- Lämmitä tai ruskista kevyesti pannulla myös ananasrenkaat, valuta/sivele päälle seesam-chilikastike. Lämmitä myös sämpylät - ne lämpenevät nopeasti esim. leivänpaahtimessa. Koskenlaskijan voit halutessasi myös lämmittää.
- Kokoa ainekset hampurilaisiksi ja nauti sellaisenaan tai esim. bataattiranskalaisten kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
167 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
14,8 g
Rasva
9,7 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.