Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvismunakas

Käytä munakkaan nesteenä maustettua ruokakermaa ja saat munakkaaseen uutta makua.

Kasvismunakas
Kasvismunakas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kasvisseos

  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 100 g paprika, oranssi
  • 1 (100 g) sipuli
  • ½ parsakaali 150g
  • ½ tl suolaa

Munaseos

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl
    Valio ruokakermaa Kolme sipulia
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ tl paprikajauhetta

Pinnalle

  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Paloittele paprika. Leikkaa parsakaalin nuput pienempiin paloihin.
  2. Kuullota kasviksia Oivariini rasvassa n. 7 min paistinpannulla (n. 24 cm). Mausta suolalla. Ota kolmannes kasviksista sivuun.
  3. Yhdistä munat, ruokakerma ja mausteet. Sekoita seosta haarukalla niin, että munien rakenne rikkoutuu.
  4. Kaada munaseos pannulle olevien kasvisten päälle kuumalle pannulle. Pannu saa olla aluksi kuuma, mutta vähennä lämpöä tässä vaiheessa. Vedä kypsyvää munakasseosta puuhaarukalla pannun pohjaa pitkin keskustaan päin. Alenna vielä lämpöä.
  5. Ripottele loput kasvikset munakkaan pinnalle. Peitä munakas hetkeksi kannella.
  6. Viimeistele munakas yrttisilpulla. Tarjoa iltapalana tai kevyenä lounaana salaatin kanssa.

Vinkki

Munakasmassasta voit valmistaa myös kaksi pienempää munakasta käyttäen munakaspannua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 103 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 2,6 g
Rasva 7,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search