Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvispannu

Onko jääkaappiisi jäänyt kasviksia ja juureksia, jotka ovat vaarassa nahistua? Kasvispannuun saat upotettua reilusti kasviksia. Ja mikä parasta, myös kasvisten kuoret ja nuupahtaneet osat, jotka antavat makunsa pannun liemelle.

Kasvispannu
Kasvispannu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg kasviksia ja juureksia, esim. parsa- ja kukkakaalia
  • 200 g herkkusieniä
  • 200 g esikeitettyjä kikherneitä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • ½-1 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½-1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Pese kasvikset ja juurekset tarvittaessa. Kuori ja poista mahdolliset nahistuneet osat. Lisää kuoret ja nahistuneet palat ja 5 dl vettä kattilaan. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10 min kasvisliemeksi. Siivilöi liemi.
  2. Lisää liemeen paloitellut kasvikset, sienet, valutetut kikherneet ja hienonnetut valkosipulin kynnet. (Leikkaa juurekset pienemmiksi ja bataatti sekä kasvikset isommiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät yhdenaikaisesti.) Kaada joukkoon myös tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kypsää.
  3. Lisää lopuksi n. 2 dl kermaa tai muuta hapanmaitotuotteita, voit käyttää tähän eri purkkien loput. Kuumenna.
  4. Tarjoa keitetyn riisin kanssa tai sellaisenaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 61 kcal
Proteiini 2,3 g
Hiilihydraatti 7,7 g
Rasva 2,1 g
Tyydyttynyt rasva 1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search