Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvispihvit ja salaattijuus­tot­satsiki

Kasvispihvit saavat mehevyyttä ja makua maustetusta salaattijuustosta. Tarjoa kasvispihvien kanssa raikasta tsatsikia.

Kasvispihvit ja salaattijuustotsatsiki
Kasvispihvit ja salaattijuustotsatsiki

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 (n. 250 g) porkkanaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 1 (150 g) peruna
  • 1 sipuli
  • ½ (200 g) kesäkurpitsaa
  • 1 prk (160 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot yrtti 160 g laktoositon
  • 1 kananmuna
  • Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Salaattijuus­tot­satsiki

  • 2 (n. 250 g) porkkanaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 1 (150 g) peruna
  • 1 sipuli
  • ½ (200 g) kesäkurpitsaa
  • 1 prk (160 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita yrtti
  • 1 kananmuna
  • Valio Oivariini® juoksevaa

Salaattijuus­tot­satsiki

  • ½ kurkkua
  • ripaus suolaa
  • 2 dl Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
  • 1 prk (160 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita yrtti
  • 1 valkosipulin kynsi
  • mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Aloita valmistamalla tsatsiki. Raasta kurkku. Mausta ripauksella suolaa. Anna ylimääräisen nesteen valua pois lävikössä. Sekoita joukkoon jogurtti ja murennettu, valutettu salaattijuusto. Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja mustapippurilla. Anna maustua peitettynä jääkaapissa.
  2. Kuori porkkanat, palsternakka, peruna ja sipuli. Raasta kaikki kasvikset raastimen karkealla terällä.
  3. Murenna kasvisraasteen joukkoon valutettu salaattijuusto. Sekoita lopuksi raasteeseen muna.
  4. Kuumenna lettu- tai paistinpannussa Oivariini. Nosta raasteseosta pannulle paksuhkoiksi keoiksi. Painele lusikan pesällä tasaiseksi.
  5. Paista keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
  6. Tarjoa kasvispihvejä salaattijuustotsatsikin kanssa.

Vinkki

Jos kasviksista irtoaa runsaasti nestettä ja pihvit hajoavat paistettaessa, lisää raasteseokseen 1 - 2 rkl vehnäjauhoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 87 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 4,4 g
Rasva 5,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1