Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvistag­liatelle

Anna kasvisten hypätä wokkiin tai isolle paistinpannulle tagliatellen muodossa. Kasvisten suhdetta voit muunnella makusi mukaan.

Kasvistagliatelle
Kasvistagliatelle

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g porkkanaa
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 200 g tuoretta, vihreää parsaa
  • 1 prk (180 g)
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • ½-1 ruukkua tuoretta basilikaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Paistamiseen

  • 400 g porkkanaa
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 200 g tuoretta, vihreää parsaa
  • 1 prk (180 g) Valio Arki® crème fraîchea
  • ½-1 ruukkua tuoretta basilikaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • Valio Mustaleima™ raastetta

Paistamiseen

  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa

Ohje

  1. Kuori porkkanat. Pese kesäkurpitsa ja parsat.
  2. Vedä kuorimaveitsellä porkkanoista ja kesäkurpitsasta pituussuunnassa pitkiä lastuja. Kasvisten ohentuessa vuoleminen on helppoa leikkuulautaa vasten.
  3. Vuole myös parsat leikkuulautaa vasten pitäen kiinni niiden kantaosasta. Kovaa kantaosaa ei käytetä.
  4. Hienonna basilika.
  5. Kuumenna Oivariini paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Lisää kasvikset: kypsennä ensin porkkanalastuja muutama min ja lisää sitten muut kasvikset.
  6. Murenna päälle liemikuutio (tarkista tarvittaessa gluteenittomuus). Paista hetki. Mausta pippurilla.
  7. Lisää crème fraîche ja hienonnettu basilika. Sekoita ja kuumenna. Viimeistele annokset halutessasi juustoraasteella. Tarjoa heti.

Vinkki

Kasvisten suhdetta voit vaihdella makusi mukaan. Voit halutessasi käyttää esimerkiksi vain porkkanaa ja kesäkurpitsaa - puoli kiloa kumpaakin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 61 kcal
Proteiini 1,4 g
Hiilihydraatti 3,7 g
Rasva 4,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1