Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kasvisvoi­lei­päkakku

Voileipäkakku on maukas tarjottava myös kasvistäytteellä. Raikas kasvisvoileipäkakku sopii hyvin kevään ja kesän juhlapöytiin.

Kasvisvoileipäkakku
Kasvisvoileipäkakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 viipaletta täysjyväpaahtoleipää, esim. Fazer
  • 6 viipaletta perunalimppua, esim. Pälkäneen

Omena-pork­ka­natäyte

AURA täyte

Kostutukseen

  • ¾-1 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Kuorrutukseen

  • 6 viipaletta täysjyväpaahtoleipää, esim. Fazer
  • 6 viipaletta perunalimppua, esim. Pälkäneen

Omena-pork­ka­natäyte

  • 1 iso hapahko omena
  • 1 (80 g) porkkana
  • 1 prk (180 g) Valio Arki® crème fraîchea
  • ½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
  • 2 rkl karkeaa dijonsinappia

AURA täyte

  • ½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
  • 75 g (1,5 dl) Valio AURA® murua

Kostutukseen

  • ¾-1 dl Valio maitoa

Kuorrutukseen

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
  • 1 dl Valio kuohukermaa laktoositon

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteistä: Kuori omena ja leikkaa aivan pieniksi kuutioiksi. Raasta porkkana. Yhdistä kaikki aineet. Yhdistä myös AURA täytteen aineet.
  2. Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Leikkaa leipäpalat saman kokoisiksi.
  3. Laita tarjoiluvadin pohjalle peräkkäin 3 viipaletta tummaa leipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle ensin ohut sipaisu AURA täytettä ja sitten 1/3 omena-porkkanatäytteestä.
  4. Nosta päälle vaaleat leipäviipaleet. Kostuta. Sipaise AURA täytettä ja lisää 1/3 toisesta täytteestä
  5. Nosta päälle 3 tummaa leipäpalaa. Kostuta. Levitä sipaisu AURA täytettä sekä päälle loput omena-porkkanatäytteestä.
  6. Laita päälle vielä 3 vaaleaa leipäpalaa. Kostuta kevyesti ja peitä kakku kelmulla.
  7. Laita voileipäkakun päälle painoksi kevyt leikkuulauta tms. Nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään 1 - 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
  8. Tasoita kakun reunat tarvittaessa. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Levitä tuorejuustovaahto kakun pinnalle ja reunoille. Koristele esim. tuoreilla yrteillä.

Vinkki

Kostutuksen määrään vaikuttaa se, miten tiivistä käyttämäsi leipä on sekä se, kuinka pian voileipäkakku tarjotaan valmistuksen jälkeen. Säilytyksen aikana leipä mehevöityy.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 172 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 12,7 g
Rasva 10,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1