Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 6 viipaletta täysjyväpaahtoleipää, esim. Fazer
- 6 viipaletta perunalimppua, esim. Pälkäneen
Omena-porkkanatäyte
- 1 iso hapahko omena
- 1 (80 g) porkkana
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- 2 rkl karkeaa dijonsinappia
AURA täyte
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
-
75 g (1,5 dl)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
Kostutukseen
-
¾-1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Kuorrutukseen
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
-
1 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Jaa resepti
Ohje
- Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteistä: Kuori omena ja leikkaa aivan pieniksi kuutioiksi. Raasta porkkana. Yhdistä kaikki aineet. Yhdistä myös AURA täytteen aineet.
- Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Leikkaa leipäpalat saman kokoisiksi.
- Laita tarjoiluvadin pohjalle peräkkäin 3 viipaletta tummaa leipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle ensin ohut sipaisu AURA täytettä ja sitten 1/3 omena-porkkanatäytteestä.
- Nosta päälle vaaleat leipäviipaleet. Kostuta. Sipaise AURA täytettä ja lisää 1/3 toisesta täytteestä
- Nosta päälle 3 tummaa leipäpalaa. Kostuta. Levitä sipaisu AURA täytettä sekä päälle loput omena-porkkanatäytteestä.
- Laita päälle vielä 3 vaaleaa leipäpalaa. Kostuta kevyesti ja peitä kakku kelmulla.
- Laita voileipäkakun päälle painoksi kevyt leikkuulauta tms. Nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään 1 - 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Tasoita kakun reunat tarvittaessa. Vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä. Levitä tuorejuustovaahto kakun pinnalle ja reunoille. Koristele esim. tuoreilla yrteillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
172 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
12,7 g
Rasva
10,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,1 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.