Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Katkarapu-avokadorulla viherpedillä

Tämä alkuruoka sopii viikonloppuun tai juhlapäivän aterian alkuruoaksi.

Katkarapu-avokadorulla viherpedillä
Katkarapu-avokadorulla viherpedillä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Rucola-munakaspohja

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 ruukku rucolaa
  • 4 kananmunaa
  • ½ tl suolaa

Katkarapu-avokadotäyte

  • 2  (500 g) avokadoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 pussi (200 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 rkl sitruunapippuria

Viherpeti

  • 0 kg herneenversoja tai minisalaattia

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Kiehauta siinä jauhot. Lisää vähitellen maito koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehua hetkisen. Jäähdytä vähän. Lisää vatkaten joukkoon huuhdottu, hienonnettu rucola, munat ja suola. Kaada taikina leivinpaperille uunipannulle.
  2. Kypsennä 200 asteessa n. 15 min. Kumoa pohja leivinpaperille. Irrota päältä leivinpaperi. Kuori ja kuutioi avokadot. Kaada päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Lisää joukkoon sulatetut, karkeasti hienonnetut katkaravut ja tuorejuusto. Mausta.
  3. Puolita pohjalevy, jotta sitä on helppo käsitellä. Levitä täyte jäähtyneille pohjille. Kääri rullalle pitkältä sivulta kääretortun tapaan. Kääri rullat kelmuun ja folioon. Anna maustua jääkaapissa. Leikkaa rullista muutaman cm:n paksuisia viipaleita. Nostele viipaleita lautasille viherpedin päälle.
  4. Tarjoa alkupalana tai buffet- tai kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 146 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 5,4 g
Rasva 10,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • herneenversoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search