Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 50 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRucola-munakaspohja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl vehnäjauhoja
-
3 dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 ruukku rucolaa
- 4 kananmunaa
- ½ tl suolaa
Katkarapu-avokadotäyte
- 2 (500 g) avokadoa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 pussi (200 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
- 1 rkl sitruunapippuria
Viherpeti
- 0 kg herneenversoja tai minisalaattia
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi kattilassa. Kiehauta siinä jauhot. Lisää vähitellen maito koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehua hetkisen. Jäähdytä vähän. Lisää vatkaten joukkoon huuhdottu, hienonnettu rucola, munat ja suola. Kaada taikina leivinpaperille uunipannulle.
- Kypsennä 200 asteessa n. 15 min. Kumoa pohja leivinpaperille. Irrota päältä leivinpaperi. Kuori ja kuutioi avokadot. Kaada päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Lisää joukkoon sulatetut, karkeasti hienonnetut katkaravut ja tuorejuusto. Mausta.
- Puolita pohjalevy, jotta sitä on helppo käsitellä. Levitä täyte jäähtyneille pohjille. Kääri rullalle pitkältä sivulta kääretortun tapaan. Kääri rullat kelmuun ja folioon. Anna maustua jääkaapissa. Leikkaa rullista muutaman cm:n paksuisia viipaleita. Nostele viipaleita lautasille viherpedin päälle.
- Tarjoa alkupalana tai buffet- tai kahvipöydässä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
146 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatti
5,4 g
Rasva
10,9 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- herneenversoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.