Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.25
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® tilli tuorejuustoaValio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 pussi (180 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu
- 200 g lämminsavulohta
- 1-2 sipulia
- 3-4 valkosipulin kynttä
- 1 paprika
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- 3 kananmunaa
- ½ tl suolaa
- ⅓ tl rouhittua mustapippuria
Pinnalle
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 sitruuna (luomu)
- 0 kg tuoretta tilliä
Paistamiseen
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita tuorejuusto, pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos kulhossa. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 28 - 30 cm) pohjalle ja reunoille.
- Valuta katkaravut huolellisesti. Poista lohesta nahka. Paloittele.
- Halkaise ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulin kynnet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota sipulit ja paprika rasvassa.
- Levitä kala, katkaravut ja paprika-sipuliseos piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen ainekset. Kaada tasaisesti vuokaan.
- Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa ensin 20 min. Leikkaa sillä välin hyvin pesty tai kuorettomaksi leikattu sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Kostuta viipaleet molemmin puolin hunajassa ja jätä maustumaan.
- Lisää esipaiston jälkeen piirakan pinnalle sitruunaviipaleet. Jatka kypsentämistä vielä 10 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa haaleana raikkaan salaatin kanssa. Koristele halutessasi tuoreilla tillinoksilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
212 kcal
Proteiini
8,6 g
Hiilihydraatti
9,2 g
Rasva
15,5 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoretta tilliä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.