Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Katkarapukakku

Tuorejuustolla täytetty herkullinen katkarapukakku kruunaa kahvi- ja juhlapöydän.

Katkarapukakku
Katkarapukakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g hapankorppuja
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Kostutus

  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 6 liivatelehteä
  • 1 rkl vettä
  • 400 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 3 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
    Valio Viola® e200 g valkosipuli tuorejuusto laktoositon
  • ½ prk (à 400 g)
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Koristeluun

  • 150 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 punasipulia
  • ½ dl hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Hienonna hapankorput ja sekoita voisulan kanssa. Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä hapankorppuseos vuoan pohjalle. Kostuta pohja
  2. Valmista täyte: Sulata katkaravut. Valuta ja kuivaa ne hyvin talouspaperin päällä. Hienonna katkaravut karkeasti veitsellä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min, purista niistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Yhdistä kaikki täytteen ainekset.
  3. Levitä täyte vuokaan. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele katkaravuilla, hienonnetulla punasipulilla ja tillillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 179 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 7,9 g
Rasva 12,4 g
Tyydyttynyt rasva 7,2 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search