
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 3¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunasosejauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl kylmää vettä
Täyte
- 150 g katkarapuja, MSC-sertifioitu sulatettuna
- 1 sipuli
- 100 g purjoa
- 1 (n. 200 g) punainen paprika
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoaValio Viola® kevyt kylmäsavulohi tuo raikasta vaihtelua leivälle ja täyteläistä savukalan makua keittoihin tai kastikkeisiin.…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 dl
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- 1 kananmuna
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Pohja
- 3¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunasosejauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
- 75 g Valio voita
- 1½ dl kylmää vettä
Täyte
- 150 g katkarapuja, MSC-sertifioitu sulatettuna
- 1 sipuli
- 100 g purjoa
- 1 (n. 200 g) punainen paprika
- 15 g Valio voita
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä
- 1 dl Valio Emmental raastetta
- 1 kananmuna
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (ø n. 28 cm) pohjalle ja reunoille .
- Laita katkaravut lävikköön valumaan. Hienonna sipuli, leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi viipaleiksi ja kuutioi paprika.
- Kuumenna voi paistinpannulla. Kuullota siinä sipuli, purjo ja paprika. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä hieman jäähtynyt kasviseos ja katkaravut piirakan pohjalle.
- Sekoita tuorejuusto, kermaviili, juustoraaste, muna ja persilja kulhossa. Kaada tasaisesti täytteen päälle.
- Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30 - 35 min.
- Tarjoa lämpimänä maukkaan salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
181 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
14,9 g
Rasva
10,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,7 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.