Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kaura-mus­tik­ka­piirakka

Kaurainen mustikkapiirakka on täydellinen päätös onnistuneelle marjaretkelle. Mikäli metsä tarjoaa ei oo:ta, voi mustikat kipaista nopeasti pakastealtaasta ja alta aika yksikön on herkullinen piirakka valmis.

Kaura-mustikkapiirakka
Kaura-mustikkapiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl kaurajauhoja
  • 1½ dl fariinisokeria
  • ¾ tl kardemummaa
  • 1 luomu kananmuna

Täyte

  • 400 g pakastemustikoita
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2½-3 rkl perunajauhoja

Tarjoiluun

  • 3 dl
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria

Pohja

  • 100 g Valio Luomu™ voita
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl kaurajauhoja
  • 1½ dl fariinisokeria
  • ¾ tl kardemummaa
  • 1 luomu kananmuna

Täyte

  • 400 g pakastemustikoita
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2½-3 rkl perunajauhoja

Tarjoiluun

  • 3 dl Valio Luomu™ kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Nypi jääkaappikylmän voin joukkoon kuivat aineet. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina (Ø 23 cm) piirakka- tai irtopohjakakkuvuoan pohjalle ja reunoille n. 1 cm:n korkeudelle. Jätä taikinaa hiukan muruiksi piirakan pinnalle.
  3. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada mustikat pohjalle. Ripottele päälle taikinanokareita.
  4. Paista uunin ala-/keskisosassa 200 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hetki.
  5. Tarjoa vaahdotetun ja vaniljasokerilla maustetun kerman kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 282 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 28,1 g
Rasva 17 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1